img

Játékok gyermekeknek

Habár sokan vannak azon a véleményen, hogy a videojátékok csak és kizárólag gyermekeknek és fiataloknak valók, ha viszont arra kerül a sor, hogy például a közelgő karácsony apropójából játékot vásároljunk ennek a korosztálynak, azonnal rádöbbenhetünk arra, hogy valójában mennyire felnőttes elfoglaltságról is van szó. Rengeteg alkotás ugyanis a 16 és 18 éven felüli korosztályt célozza meg, és bár természetesen akadnak kisebbeknek való szoftverek is, számukra sokkal nehezebb jól dönteni a szigorú korbesorolás és az egyéb tényezők miatt. Ha neked is ez a problémád, pedig szeretnéd gyermekedet egy jó videojátékkal meglepni, akkor engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljunk néhány potenciális jelöltet!">

 

 

 

Cikksorozatunkban szeretnénk sok információt átadni olyanoknak, akik most ismerkednek a videojátékok, konzolok világával. Esetleg olyanoknak, akik a karácsony miatt ajándékvásárláson törik a fejüket és kellene néhány jó tipp. De hasznos lehet olyanoknak is akik szeretnék jobban megismerni a videojátékokat és   Ha magadra ismertél, akkor a lehető legjobb helyen jársz. (A cikksorozat többi részét a számra kattintva találod: 1.2.3.4.5.6.7.)

FIFA 17

Hogy rögtön belecsapjunk a dolgok kellős közepébe, a FIFA 17 bár egy kifejezetten felnőttes játéknak tekinthető, hiszen a virtuális futball örömeiről szól, de éppen a témája, közérthetősége és népszerűsége miatt a gyermekek is nagyon imádják. Irányítása hamar tanulható, a játékmenet pedig semmivel sem erőszakosabb egy a televízióban közvetített futballmeccsnél, így nem véletlen, hogy már 3 éves kortól ajánlják. Mi azért egy kicsit nagyobb, legalább iskoláskorú gyermekekhez igazítanánk ezt a besorolást, hiszen érteni kell benne a foci szabályait és olvasni is kell benne néha – pláne a játék újdonságaként érkezett sztori módban. Ha egy univerzális ajándékot akarsz kisebb gyermeknek és apának egyaránt, a FIFA 17 egy tuti befutó lesz!

Forza Horizon 3

Ha gyermekünk imádja az autókat, pláne a leggyorsabb és legmenőbb verdákat, akkor a Forza Horizon 3-ban garantáltan nagy örömét leli majd! Ez a könnyen irányítható versenyjáték már 3 éves kortól ajánlott, és valóban képes lekötni a legkisebbeket is, hiszen a megfelelő beállításokkal és egy kis szülői segítséggel nem kell benne mást tennünk, mint kiválasztani a megfelelő autót és padlóig nyomni vele a gázt. Persze a nagyobb gyermekek ennél többet is kihozhatnak belőle, miközben Ausztrália tájain versenyeznek, így trükközhetnek, mutatványozhatnak, hovatovább internetkapcsolat esetén akár más játékosokkal is próbára tehetik tudásukat.

Pokémon Sun and Moon

A pokémonokat minden gyermek ismeri és szereti, ha más miatt nem is, a most tomboló Pokémon Go őrületből kifolyólag határozottan. Amennyiben a te gyermeked is imádja a zsebszörnyeket, és szeretnéd meglepni egy tuti ajándékkal, akkor válaszd ehhez a kizárólag Nintendo 3DS-re elérhető Pokémon Sun and Moon-t. Ebben a könnyen irányítható szerepjátékban egy kezdő Pokémon Edzőt terelgethetünk, miközben Alola régiójában kalandozva újabb pokémonok után kutakodunk, amelyeket be kell fognunk, fel kell nevelnünk és harcolni velük azért, hogy igazi mesterekké válhassunk. A játék 7 éves kortól ajánlott, de inkább 9-10 éves kor felett gondolkozzunk rajta, főként abban az esetben, ha gyermekünk egy kicsit már tud angolul is.

Rayman Legends

A Rayman Legends egy igazi klasszikus, amely a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a nosztalgiára vágyók szívét dobogtatja meg, hanem rajzfilmes és barátságos megjelenése miatt a gyermekeket is elvarázsolja. A játékban Rayman karakterét irányíthatjuk, akivel oldalnézetes formában kell teljesítenünk a különféle akadályokat és fejtörőket, ami egyrészt próbára teszi gyermekünket, másrészt kitartásra neveli őt, sőt fejleszti reflexeit is. A varázslatos mesevilág és az erőszaktól mentes, inkább aranyos harcok pedig csak a habot jelentik azon a bizonyos tortán. 7 éves kortól ajánlott játékszoftver, amellyel akár a kisebbek is megpróbálkozhatnak!

Kinect-játékok

Amennyiben valami igazi különlegességet szeretnénk vásárolni gyermekünknek karácsonyra, a különféle Kinect-játékok kiváló alternatívát jelentenek ehhez, hiszen az Xbox-koznolokhoz elérhető mozgásérzékelős kamera segítségével ezeket az alkotásokat a lurkók úgy irányíthatják, hogy közben a saját testük lesz a kontroller. Huncut nyuszikkal kalandozhatnak például a Raving Rabbids Alive & Kicking-ben, hatalmasakat táncolhatnak a Dance Central 3-ban, de akár sportos kihívásokat is teljesíthetnek – így közben játékos formában mozoghatnak – a Kinect Sports Rivals keretein belül. Bármelyiket is választjuk, 7-10 éves kortól biztosan nagyszerűen szórakozhatnak majd velük a lurkók!

 

 



További tartalom betöltése.