img

Játékot vennél ajándékba? Így derítsd ki, hogy melyik lenne a jó választás!

Amennyiben te is elhatároztad, hogy barátodnak, barátnődnek vagy gyermekednek videojátékot veszel karácsonyra, és feltétlenül szeretnél a kiválasztott kedvében járni úgy, hogy közben azért a meglepetés öröme is megmaradjon, akkor bizonyára neked is elkél némi segítség. Pláne úgy, ha korábban azt sem tudtad, hogy mi fán teremnek a videojátékok! Aggodalomra azonban semmi ok, csak fogadd meg az alábbi tanácsokat, és garantáltan nem kell lemondanod sem a jó választásról, sem a meglepetésről!

Cikksorozatunkban szeretnénk sok információt átadni olyanoknak, akik most ismerkednek a videojátékok, konzolok világával. Esetleg olyanoknak, akik a karácsony miatt ajándékvásárláson törik a fejüket és kellene néhány jó tipp. De hasznos lehet olyanoknak is akik szeretnék jobban megismerni a videojátékokat és   Ha magadra ismertél, akkor a lehető legjobb helyen jársz. (A cikksorozat többi részét a számra kattintva találod: 1.)

Nézd meg mivel játszik!

Ha már meglévő játékosnak szeretnénk egy új videojátékot választani, akkor könnyebb a dolgunk, mint azt gondolnánk! Kezdésnek érdemes például vetni egy pillantást a gyűjteményére, ott megnézegetni, hogy miket vásárolt meg korábban, és körbenézni a világhálón, vagy éppen a Konzolvilág keresőjében ahhoz, hogy van-e már új része a legnagyobb kedvenceinek, netán egy olyan epizódja, ami még hiányzik a kollekciójából. Ha nincs találat, akkor se aggódjunk, hiszen rengeteg hozzá kapcsolódó ajándéktárgy, póló, bögre, sapka és egyebek közül is válogathatunk, aminek minden igazi kocka garantáltan örül!

Kérdezgesd a barátait!

Ha teljesen elbizonytalanodtunk a gyűjtemény áttekintésének ellenére is, akkor keressük fel diszkréten néhány olyan barátját, akiről tudjuk, hogy gamer, és gyakran szokott is együtt játszani a megajándékozottal. Nála hitelesebb információt biztosan nem kaphatunk senki mástól, hiszen aki rendszeresen játszik, az bizonyára képben van az aktuális trendek és játékok kapcsán, így nem kizárt, hogy rögtön akár több potenciális ajándékjelöltet is fel tud állítani, sőt mi több, olyan extra információkkal szolgálhat, aminek köszönhetően gyűjtői kiadásokat vagy speciális kiadványokat is a figyelmünkbe tud ajánlani. 

Beszéljetek a játékokról!

Ha a kiszemeltnek nincs ismerőse, akivel gyakran játszana együtt, akkor egy kicsit fáradtságosabb, ámde garantáltan kifizetődő munka vár rád: neked is meg kell ismerkedned a játékvilággal! Ehhez le kell ülnöd, sőt el kell beszélgetned vele kedvenc elfoglaltságáról, megjegyezni kedvenceit, finoman rávezetni, hogy mire vágyik, miközben nemcsak átfogó képet kaphatsz ízléséről, hanem akár még te is megkedvelheted a videojátékok világát. Mindez akkor a legszerencsésebb, ha PC-s játék vásárlásáról van szó, hiszen ilyenkor tudakozódhatunk arról, hogy milyen számítógéphez választjuk az adott terméket, lévén hiába vesszük meg neki a legmodernebb programot, ha túl gyenge konfigurációja van hozzá. Ha nem akarsz elveszni a részletekben, csak derítsd ki mennyi memória, milyen processzor és grafikus kártya van a számítógépében, minden másban tudunk neked segíteni!

Ha első videojáték lesz!

A legnehezebb dolgunk akkor lesz, ha úgy szeretnénk játékot venni valakinek, ha az a valaki korábban még soha nem is játszott. Ez főként gyermekek esetében szokott problémát okozni, hiszen szülőként pláne nehéz jól választani, lévén a lurkókat nem érdekli a korhatár, minket viszont bizonyára annál inkább foglalkoztat. Ha jól akarunk választani, a legfontosabb, hogy ismerjük a gyermek ízlését, illetve azt a számítógépet, amihez a játékot választjuk, mert feltételezzük, hogy ha első videojáték lesz, akkor még nem sorakoznak otthon a konzolok. Persze utóbbin is segíthetünk, hiszen ha egy nagyobb ajándékot keresünk, egyszerre konzolt és videojátékot is vásárolhatunk, amelyek ma már közös, kedvezményes csomagokban is elérhetők.

Ha megvan a kedvenc stílus!

Akár első videojáték lesz, akár nem, kicsit könnyíthetünk a választás nehézségein abban az esetben, ha ismerjük a kiszemelt kedvenc stílusát vagy érdeklődési körét. Ha például rajong a focis játékokért, akkor a FIFA 17 biztosan jó választás lesz! Amennyiben inkább a nagy autókért vagy a traktorokért van oda – ez főként gyermekeknél jellemző – az egyszerűbb szimulátorok, például a Farming Simulator 17 lehet jó döntés. Ha inkább a vad akciókat kedveli, akkor a Call of Duty: Infinite Warfare doboza láttán felcsillan majd fel a szeme, de ha a történelemre sem mond nemet, akkor inkább a Battlefield 1-et ajánlanánk a figyelmedbe. Ha esetleg tudod azt, hogy megrögzött rajongója a GTA-sorozatnak, abban az esetben a Watch Dogs 2 lehet a szerencsés befutó, ha viszont inkább a stratégiákért rajong, érdemes lehet elgondolkodnod a Civilization VI beszerzésén.

Segítünk!

Ha a fentiek már legalább elindítottak egy úton, ne legyél szégyenlős, és kérj tőlünk tanácsot nyugodtan ahhoz, hogy barátod, ismerősöd vagy gyermeked garantáltan a legjobb karácsonyi ajándékot kaphassa tőled. Mert egy videojáték vagy egy játékkonzol nemcsak trendi meglepetés, hanem garantáltan tartós szórakozást is nyújt egyben!

 



További tartalom betöltése.