img

Mire valók a feltöltő kártyák ? Amit érdemes tudni a feltőltőkártyákról!

A kézzel fogható videojátékok mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a rajongók körében a digitális játékok, amelyek forgalmazását az idei évben a Konzolvilág is megkezdte már. Digitális formában azonban nemcsak tőlünk vásárolhatsz játékszoftvereket magadnak, hanem a két nagy konzol online szolgáltatásain, valamint a Steamen keresztül egyaránt.

 

Cikksorozatunkban szeretnénk sok információt átadni olyanoknak, akik most ismerkednek a videojátékok, konzolok világával. Esetleg olyanoknak, akik a karácsony miatt ajándékvásárláson törik a fejüket és kellene néhány jó tipp. De hasznos lehet olyanoknak is akik szeretnék jobban megismerni a videojátékokat és   Ha magadra ismertél, akkor a lehető legjobb helyen jársz. (A cikksorozat többi részét a számra kattintva találod: 1.2.)

Xbox Live, PlayStation Network, Steam – mik ezek?

Manapság minden platformnak megvan a maga online felülete, amely lehetőséget nyújt arra, hogy Xbox One-on, PlayStation 4-en, esetleg ezek korábbi generációs változatain, valamint PC-n keresztül videojátékokat tudjunk vásárolni magunknak. Ezt a feladatot PS4-en a PlayStation Network, Xbox One-on az Xbox Live, míg PC-n – többek között – a Steam tölti be.

A megnevezett rendszereket úgy képzeljük el, mint egy olyan online felületet, ahol azon túl, hogy a játékosok találkozhatnak, és különféle aktivitásokat hajthatnak végre, az áruházi részből digitális videojátékokat vásárolhatnak, illetve tölthetnek le maguknak. Ehhez szükséges egy úgynevezett feltöltő kártya vásárlása, amivel kiválthatjuk a bankkártyás fizetést, lévén nálunk valutaváltás nélkül, magyar forinttal, akár készpénzben is megveheted a feltöltő kártyát, amelynek összegét saját accountodra feltöltve úgy vásárolgathatsz bármelyik rendszeren, hogy közben hozzá sem kell nyúlnod a bankkártyádhoz.

Mit lehet venni még a játékokon kívül?

Természetesen egyáltalán nemcsak videojátékokat vásárolhatunk a feltöltő kártya összegéből, hanem megannyi más digitális terméket is. Habár a Steam ezen a téren egészen kötött, ott a játékok mellett ugyanis szinte csak hozzájuk kapcsolódó extra tartalmakra és kiegészítőkre költhetjük el egyenlegünket, de az Xbox Live és a PlayStation Network áruházában mindezen felül filmek, interaktív könyvek és megannyi más egyéb érdekesség is beszerezhető ilyen formában. Mind a Sony, mind a Microsoft arra törekszik, hogy a lehető legváltozatosabb kínálatot állítsa össze a digitális vásárlás kedvelőinek, akik ráadásul egy folyamatosan bővülő felhozatalból válogathatnak maguknak.

Miért érdemes feltöltő kártyát venni?

Bármelyik platformot is preferáljuk, a fentiekben megnevezett feltöltő kártyákra nem csak azért érdemes beruházni, mert ezzel elkerülhetjük a bankkártyás fizetés esetleges veszélyeit. Nyilván ez az egyik legnyomósabb érv, de fontos kiemelni még, hogy mind a Steam, mind az Xbox Live vagy a PSN áruháza rendszeres időközönként – főként ünnepi időszakokban – olyan óriási akciókat tart, aminek részeként nem ritkán akár 75 százalékkal olcsóbban is beszerezhetjük az adott időszak legnagyobb slágerjátékait, miközben fillérekért visszamenőlegesen is feltölthetjük gyűjteményünket. Arról nem is beszélve, hogy az említett online rendszereken gyakran olyan előrendelői akciók várnak ránk és olyan letölthető tartalmak érhetők el, amelyekhez csak és kizárólag ebben a formában juthatunk hozzá.

 

 



További tartalom betöltése.