img

Mit tud egy PS4 Slim, egy PS4 Pro és egy Xbox One S?

A kézzel fogható videojátékok mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a rajongók körében a digitális játékok, amelyek forgalmazását az idei évben a Konzolvilág is megkezdte már. Digitális formában azonban nemcsak tőlünk vásárolhatsz játékszoftvereket magadnak, hanem a két nagy konzol online szolgáltatásain, valamint a Steamen keresztül egyaránt.

 

 

Cikksorozatunkban szeretnénk sok információt átadni olyanoknak, akik most ismerkednek a videojátékok, konzolok világával. Esetleg olyanoknak, akik a karácsony miatt ajándékvásárláson törik a fejüket és kellene néhány jó tipp. De hasznos lehet olyanoknak is akik szeretnék jobban megismerni a videojátékokat és   Ha magadra ismertél, akkor a lehető legjobb helyen jársz. (A cikksorozat többi részét a számra kattintva találod: 1.2.3.)

Xbox One S

Az Xbox One S nem más, mint a Microsoft bejáratott és népszerű újgenerációs konzoljának új dizájnnal ellátott, 40 százalékkal kisebb és könnyebb változata, amely nem elég, hogy sokkal jobban néz ki, mint az alapgép, mindezen felül még kisebb-nagyobb hardveres módosításokat is kapott. Ezek közül a két legfontosabb, hogy merevlemezét 1TB-osra növelték, így sokkal kényelmesebben elférnek rajta kedvenc játékaink és egyéb tartalmaink, miközben a mérnökök a tápot is beépítették a házba, így nem kell többé külön csatlakoztatni hozzá.

A Microsoft az Xbox One S által elsőként tette lehetővé, hogy 4K felbontású videókat tekinthessünk meg a konzol segítségével, és bár ez a játékokat nem érinti, ellenben a HDR (High Dynamic Range) támogatásának köszönhetően azokat is lényegesen szebb formában, főként részletesebb árnyékolással élhetjük át. Mindemellett a kontroller is módosult egy kicsit az Xbox One S kapcsán, de összességében csak finomhangolásokról van szó, így például a hatótávolság növelése mellett egy érdesebb felület alkalmazásáról, amivel sokkal jobb fogás vár ránk játék közben.

PS4 Slim

A PS4 Slim az eddig ismert standard PlayStation 4 egy új dizájnnal ellátott, lényegesen vékonyabb és könnyebb változata, amely főként kisebb, de annál lényegesebb újításokon esett át. A lekerekített külső forma mellett így a konzol például sokkal energiatakarékosabbá vált, ezáltal sokkal kisebb fogyasztás mellett, de ugyanolyan pompában élvezhetjük kedvenc videojátékainkat, amelyeket most már a ventillátorok zaja sem zavar meg többé, hiszen a PS4 Slim még akkor is halk marad, ha éppen minden erőforrását kihasználja a működéshez.

A konzol kapcsán újdonság még, hogy nem tartalmaz optikai kimenetet, ellenben az Xbox One S-hez hasonlóan támogatja a HDR (High Dynamic Range) effekteket, amivel sokkal szebb és realisztikusabb megjelenítés vár ránk az újdonságot támogató videojátékokban. A PS4 Slim mindezen felül a méretcsökkenéssel együtt olcsóbbá is vált, hovatovább a DualShock 4 kontrollert is érte egy kis finomhangolás, mégpedig az újratervezett fénysáv tekintetében.

PS4 Pro

A PS4 Pro a hagyományos PlayStation 4 alaposan felturbózott változata, amely nemcsak méreteit tekintve, hanem a belső hardverek kapcsán is rengeteg változáson esett át, így nem véletlenül nevezi a Sony jelenleg a világ legerősebb otthoni konzoljának. Ezt elsődlegesen annak köszönheti a masina, hogy a megnövelt órajelű processzorok révén jelenleg az egyetlen olyan konzol, amely lehetőséget biztosít 4K felbontásban, HDR támogatással élvezni kedvenc videojátékainkat is, így egy megfelelő televízión túlzás nélkül páratlan élmények várnak ránk a használatával.

A kimagasló teljesítmény mellett a PS4 Pro szinte minden olyan játékot támogat, amelyik korábban standard PlayStation 4-re megjelent, sőt a jövőben érkező alkotások is kivétel nélkül ki tudják majd használni orbitális erejét. A konzol előnye, hogy nem csak 4K-képes, hanem hagyományos full HD televíziókkal is használható, sőt ezeken is lehetőséget ad arra, hogy látványosabb grafikával élvezhessük játékainkat, de a konzol igazi erejét akkor tapasztalhatjuk meg igazán, ha egy Ultra HD megjelenítésre képes kijelzőhöz csatlakoztatjuk. Ezzel azonban garantáltan megismerhetjük a játékélmény legmagasabb szintjét, hiszen ilyen részletességgel játékkonzol korábban még képtelen volt virtuális világok és kalandok megjelenítésére!

 

 

 



További tartalom betöltése.