img

We Happy Few – Irány Wellington Wells

Megjelent a Compulsion Games és a Gearbox Publishing új kalandjátéka, amely egy bizarr alternatív történelmi világba kalauzol, ahol a boldogság csak látszat!

Két évvel ezelőtt jelentette be a Compulsion Games a csapat második játékát. A 2013-as Contrast után a kanadai stúdió egy rendkívül hangulatos kalandjátékkal jelentkezik. A We Happy Few egy alternatív történelmi síkot mutat be, ahol a szövetségesek elvesztették a második világháborút, és egy angliai város különös módját választja a múlt elfeledésének.

1964-ben járunk Wellington Wells városában, ahol mindenki boldog, és mosolyog. Ez azonban csak a látszat – a vidám álarcok mögött szegénység, összetört sorsok és emberi roncsok húzódnak meg. Ezzel viszont senki sem törődik, hiszen korlátlan mennyiségben rendelkezésre áll a Joy (Élvezet) nevű kábítószer, amit mindenkinek kötelező szedni, és amitől színesnek és mesésnek látják a világot. Igen ám, csakhogy három félkegyelmű lakó úgy dönt, nem szedi tovább a drogot, és inkább meglépnek az őrültekkel teli kisvárosból.

A We Happy Few történetét a három főszereplő nézőpontjából követhetjük nyomon, mindegyik végigjátszás legalább 15-20 óra játékidőt jelent. A kaland részben lineáris küldetésekből, részben viszont procedurálisan generált helyszínekből áll, így a város utcái minden végigjátszás során másképp néznek ki. Ez a különös ötvözet adja a játék egyedi ízét és hangulatát.

A játékmenet jórészt lopakodásból és harcból áll, három hősünknek egyedi képességek állnak rendelkezésére. Arthur Hastings egy egyszerű irodista, aki viszont a közelharcban jeleskedik. Sally Boyle egy vegyész, aki kotyvalékaival és mérgeivel győzi le az ellenséget, míg Ollie Starkey a robbanószerek mestere. A harc mellett viszont ugyanilyen fontos a beolvadás! Megfelelő ruhák használatával, illő viselkedéssel, és esetenként egy kis Joy hatása alatt elvegyülhetünk a tömegben, és üldözőink meg sem fognak ismerni.

A menekülés – és a mellékküldetések – mellett figyelni kell a szükségletekre is. Karakterünk egy idő után elfárad, éhes és szomjas lesz, így ezeket pótolni kell, különben negatív hatásokkal leszünk kénytelenek folytatni a kalandot. A városban talált anyagokból új tárgyakat, fegyvereket és más eszközöket gyárthatunk, így ez a túlélőjáték-stílus is szerves részét képezi a feladatoknak. Ettől a különleges egyvelegtől válik páratlan játékká a We Happy Few, amelyet olyan művek ihlettek, mint az 1984, a Mechanikus Narancs, vagy éppen a BioShock.

Egy beteg, bizarr, mégis megkapó kaland briliáns stílussal, gyönyörű grafikával és nagyszerű forgatókönyvvel, amelyre csak a Compulsion Games képes! A We Happy Few augusztus 10-től kapható PC, PS4 és Xbox One platformokra.



További tartalom betöltése.