img

Cyberpunk 2077 részletek

Végre bemutatkozott a CD Projekt RED évek óta várt futurisztikus szerepjátéka, a Cyberpunk 2077, amiről most konkrét részletek is napvilágot láttak.

A Microsoft E3-as konferenciájának végén Phil Spencer Xbox főnök beszédét félbeszakította egy hacker, hogy mindenki (nem annyira nagy) döbbenetére leadja a Cyberpunk 2077 bemutatkozó videóját. A lengyel CD Projekt RED szerepjátéka persze minden platformra meg fog jelenni, de ez kiváló lezárása volt az Xbox előadásnak, annál is inkább, hiszen a konzolos változatok közül valószínűleg az Xbox One X verzió muzsikál majd a legszebben.

Napokkal később most már részleteket is ismerünk a játékról. Természetesen 2077-ben járunk, Night City városában, ahol az emberek összezsúfolva élnek, életük minden pillanatát a technológia határozza meg. Androidok, robotikus technológiák, implantátumok, amikkel minden ember fejlesztheti a képességeit, és aminek csak a pénz szab határt. Aminek látszólag nem szab határt semmi, az a bűnözés. Akár fényes nappal, a nyílt utcán is kirabolnak, vagy embereket vernek meg, a rendfenntartók szokás szerint inkább a gazdagokat védik.

Főhősünk, akinek a neve V (Vé), ebben a városban tevékenykedik. Karakterünket mi magunk hozzuk létre, lehet férfi vagy nő, szabadon beállítható a kinézete is, a hajszíntől a tetoválásokig. Meghatározhatjuk a származását és a múltját is, ezek a dolgok jelentősen befolyásolják majd a cselekmény alakulását bizonyos küldetésekben. Előre meghatározott karakterosztályok viszont nem lesznek, a háromféle fejlődési vonal (Solo, Techie és Netrunner) képességeit szabadon ötvözhetjük a fejlődés során.

A Cyberpunk 2077 világa óriási lesz, nem is az alapterülete, hanem a magassága miatt. Míg például a The Witcher 3 térképe teljesen „lapos” volt, addig itt mindenhol magas épületek, felhőkarcolók vannak, megszámlálhatatlan emelettel és lehetőséggel. Night City hat, küllemében és lakosságában is eltérő kerületből áll, ezekben tevékenykedhetünk. A harc intenzív, többféle fegyver és elektronikai képesség vethető be, karakterünk többféle implantátummal is módosítható, fejleszthető. Az ellenfelek feje felett energiacsíkok, a találatok nyomán sebzésszámok szállnak fel, akár egy klasszikus RPG-ben.

Fontos megjegyezni, hogy a Cyberpunk 2077 abszolút felnőtteknek szóló játék lesz, a fejlesztők egyáltalán nem fukarkodnak káromkodással és meztelenséggel, nem hoznak kompromisszumokat. Ez nem egy ártatlan, cenzúrázott, hanem nagyon is nyers és erőszakos kaland lesz Night City sötét, neonfényes utcáin és bűnös bárjaiban. A fejlesztők elmondták, hogy sok ihletet merítettek például a Blade Runnerből és a 80-as évek sci-fi filmjeiből, de végső soron saját, egyedi világukat hozták létre.

Lesz járművezetés is (autók, motorok), ezekből kihajolva lövöldözni is lehet, és jókora káoszt okozhatunk a városban. A játékban teljesen dinamikusak lesznek a napszakok és az időjárás is, úgyhogy ez tényleg egy élő, lélegző város lesz valódi lakókkal, nem csak egy díszlet.

Óriási produkciónak ígérkezik a Cyberpunk 2077, úgyhogy nem csoda, hogy egyelőre nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal. A The Witcher 3-ból kiindulva viszont bármeddig is tart a fejlesztés, megéri majd várni rá, mert a valaha készült egyik legszebb és legizgalmasabb játék lehet belőle! PC, PS4 és Xbox One platformokra érkezik, webshopunkban pedig már elő is rendelhető!



További tartalom betöltése.