Kívánságlista

Cortex Kids
Ajándéktárgyak

Besorolás alatt
 • Házhoz szállítás
  1-4 munkanap
 • Készletinformációk
  Részletek
 • Megjelenés
  2018-01-01
 • Törzsvásárlói kártya
  +0 pont
 • Garancia
  1 év
 • face Ajánlott életkor
  6+
 • people Játékosok száma
  2 - 6

Cortex Kids ismertető

Cortex KIDS - ugyanaz kicsiben...knek

Hogy mitõl olyan sikeres a Cortex? Az ilyesmit mindig nehéz megmondani, de azért lássuk: rövid, gyors, sokan lehet játszani, és pofon egyszerû, mégis kell, hogy az ember használja hozzá a fejét, na és persze kompakt is. A Cortex KIDS ugyanezt tudja, csak a korhatár ugrott lejjebb kettõvel - egész konkrétan 8 évrõl 6 évre.

 

A játék alapmechanikája ugyanaz, mint az eredeti Cortexé: az asztal közepére egy nagy kupacban lerakjuk a feladványkártyákat, az egyik játékos ezek közül felcsap egyet, és aki a leggyorsabban rájön a megoldására, az rácsap a kártyára és bemondja a megoldást. Ha sikerült eltalálnia, a kártyát maga elé teszi, ha nem, akkor eldobja, és a következõ körbõl kimarad. Ha sikerül megszereznie két egyforma feladványkártyát, azokat eldobja, és helyettük elvesz egy agyszeletkét. Aki elõször összeszed ezekbõl négyet, az gyõz.

Cortex Kids

A feladványok nagyobb részt fedik az eredeti Cortex feladványait, csak egyszerûsítve vannak. Így például a memória feladványnál csak 4 képet kell megjegyezni, a párkeresõsnél és a gyakorisági kihívásnál (mibõl van a legtöbb a képen) sokkal kevesebb kép van a kártyán, mint a felnõtt verzióban, és azok nagyobbak is. Emellett általában igaz a Cortex KIDS-re, hogy az ábrák sokkal színesebbek, vizuálisan ingergazdagabbak, így sokkal könnyebben elkülönülnek egymástól, így könnyebb "szétválogatni"/felfedezni õket. Helyenként kicsit maga a feladvány is át van szabva gyerekekre: a labirintus például úgy egyszerûsödött, hogy nem egy labirintusból kell ki- vagy oda betalálni, hanem négy figura közt ide-oda tekergõ vonalak között kell megtalálni azt az egyet, ami a megfelelõ figurát köti össze egy másikkal - például a cicát a három egér valamelyikével.

Cortex Kids

Megjelent egy új feladványtípus is, mégpedig a kakukktojás. Ezen még el is lehet vitatkozni egymás között, de jellemzõen azért elég egyértelmûek. A kedvenc kakukktojáslapomon például egy teniszütõ, egy gitár, egy hegedû és egy szaxofon szerepel. Erre Tíbalájnak az volt az elmés megfejtése, hogy a szaxi a kakukktojás, mert a maradék három az húros.

Cortex Kids
Új feladattípus: a kakukktojás

Szóval igen, kipróbáltuk felnõttekkel is, de a helyzet az, hogy ez a játék kifejezetten a kisebb gyerekeknek készült. A feladványok gyorsabb feldolgozhatósága miatt felnõtt játékként szinte odáig egyszerûsödik, hogy ki tud hamarabb rácsapni egy lapra, hiszen felnõttként sokszor elég egy pillantás (se), és máris látjuk a választ. De pont ez teszi a játékot azzá, ami, ugyanis a gyerekek számára így nyújt annyi kihívást, amennyit a felnõtt Cortex a mi számunkra. Vagyis a dinamikája nem változik meg, és ez jó.

Cortex Kids

A dobozban természetesen megtaláljuk a tapogatós feladványokat is - ezek is egyszerûbbek lettek. Hogy ezt hogyan sikerült megoldani, azt nehéz megmondani. Mindenesetre könnyen felismerhetõk, és míg a felnõtt verzióban többet könnyen össze lehetett keverni, ezek abszolút jól elkülöníthetõk egymástól.

Cortex Kids

Összességében tehát az új Cortex KIDS tényleg kölyökváltozat, élénk színekkel, markáns, kontúros rajzfigurákkal, gyerekszemhez szabott feladványokkal. Ha a család legkisebb tagja eddig kimaradt a Cortex-partikból, bár nagyon szerettétek volna bevenni, vagy a hugi nem tudj még játszani a bátyóval, mert neki még korai lenne az eredeti Cortex, vagy csak szeretnétek a kisebbekkel is megismertetni, hogy õk is (nem csendben) elfoglalják magukat, míg ti játszotok, akkor a Cortex KIDS ideális választás!

Woland

Specifikáció

Társasjáték
Minimális életkor6+
Játékosok minimális száma2
Játékosok maximális száma6
Minimum játékidő15
Maximum játékidő15 perc
Dobozméret (mm)135x135x45
További tartalom betöltése.