A Virtuális Valóság Téged is rabul ejt!

Előrendelési infók az Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR és Samsung Gear VR szemüvegekről.
Feliratkozom a hírlevélre

Oculus Rift

Az Oculus a VR szemüvegek piacán az elsők között kezdte el fejleszteni a saját technológiáját és ez minden apró kis megoldásában tetten érhető. Akár szemüveggel is tudod viselni, mert az optika az személyes igényeidre állítható. A speciális dupla kijelzős AMOLED kijelzők tökéletes látásért, a fejpántra szereld 3D fejhallgatók pedig az audio élményért kezeskednek. A virtuális térben való mozgásodat az Oculus különleges technológiája biztosítja, úgy hogy a szemüveg szélein infravörös LED izzók bocsájtanak ki fényt, amit a csomagban kapható érzékelő fogad ezáltal garantálva a tökéletes mozgás lekövetést.

Oculus Rift

A Rift-hez az alap csomagban két zseniális játék jár. Az EVE: Valkyre-rel szédítő űrcsatákban kell részt venned, míg a Lucky's Tale meséjével egy aranyos rókát kell kalandjain keresztül irányítanod. Az Oculus több gyártóval is együtt működik ezért a VR szemüvegekhez egy Xbox kontrollert kapsz ajándékba, melyet a virtuális játékokban tudsz használni. Érdemes tudnod, hogy a Rift-hez a saját fejlesztésű kontrollere is megvásárolható lesz.

A kiadók gőzerővel fejlesztik az izgalmasabbnál izgalmasabb játékokat és tartalmakat az Oculusra. Jelenleg a készülékkel 3D filmeket és kreatív alkalmazásokat is tudsz használni. De, mihez is lehet csatlakoztatni az Oculus Rift-et? Nos, a Rift -t PC tulajdonosok tudják kiaknázni. Az ajánlott rendszerigény: NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 vagy erősebb. A Rift Intel i5-4590 vagy azzal meg egyező processzort kíván. 8GB RAM és HDMI 1.3 video kimenetre van szükség a csatlakoztatáshoz és 3 db usb bemenetre.
A végső fogyasztói árra még várni kell, de a gyártó szerint 195.000 Ft körül fog mozogni.

A végső fogyasztói árra még várni kell, de a gyártó szerint 195.000 Ft körül fog mozogni.

Megrendelem Feliratkozom a hírlevélre
Oculus Rift
Sony Playstation VR

Sony Playstation VR

A Sony a beszédes Project Morpheus néven fejlesztette ki a saját virtuális valóság szemüvegét melyet egy gombnyomással tudsz csatlakoztatni a Playstationodhoz. A külső futurisztikus design nem csak kényelmes viseletet ígér, hanem komoly hardveres tartalmat. Hogy Te légy a virtuális világ ura a látványról az 5,7 colos Oled kijelző gondoskodik, mely full HD felbontásban repít egy másik világba. A kép frissítési rátája az –elképesztő-120Hz, ezáltal a virtuális térben látott gyors mozgás is garantáltan folyékony lesz. A látványhoz még érdemes megjegyezni, hogy 100 fokos látómező is segíti a tökéletes élményt.

A fejmozgásodra kilenc LED izzós rendszer ügyel és mellette giroszenzorok figyelik a gyorsulást. A PS VR megalkotásakor nagy hangsúlyt fektettek a hangzásra ezért egy különleges 3D fülhallgatót fejlesztettek ki, amivel minden apró zörejt, tenger morajlást, szél süvítést úgy fogsz észlelni, ahogy a valóságban is. Azt gondolnád, hogy a VR-ozni magányos tevékenység, de a Sony szemüvegével az általad látott képet közvetlenül a TV-re is tudod küldeni, hogy együtt figyeljétek az akciókat. Sőt! Multiplayer módban is tudsz játszani barátaiddal a Playstation Networkon keresztül.

A Sony rengeteg játékkal indítja a VR szemüvegét. A Robinson: The Journey a dínók világába visz, az Eagle Flight-al úgy szárnyalsz majd, mint a sas, az Until Dawn: Rush of Blood igazi kellemes borzongást ígér. De ez csak néhány példa a hatalmas kínálatából, amely már a szemüveg megékezésekor azonnal elérhető.

A PS4 VR-t 134.999 Ft-ért tudod előrendelni.

Megrendelem Feliratkozom a hírlevélre

HTC Vive

A HTC VIVE egy másik elképesztően izgalmas megoldást választott, hogy bele vesd magad a kalandokba. A HTC Vive egy önálló készülék, melyet szolid tudású PC-hez, laptophoz kell csatlakoztatni, így bárhová magaddal viheted. A HTC készüléke a kiterjesztett valóság technológiát ötvözi a virtualitással. A rendszer több mint hetven szenzor adataira támaszkodva méri fel a környezeted adottságait és Steam VR Base segítségével képes arra, hogy a valós, környezeted alapján hozza létre dinamikusan a virtuális valóságot.

A giroszkópok és az apró kamerák adatait a nagyteljesítményű processzor dolgozza fel, úgy hogy mind a két szemedre egy kijelző vetíti a képet 90Hz-es képfrissítéssel. A VIVE játékvezérlőivel maximális lesz az illúzió és pontos minden mozgásod.

HTC Vive

A HTC VIVE segítségével visszarepülhetsz az ókori Rómába, összezsugorodhatsz atom méretűre vagy egy csillagközi rombolóból figyelheted az űrt. A búvár szimulátorral a tengerek mélyén kutathatsz tengeri roncsok után. Végtelen lehetőségeket szorítottak ebbe az innovatív virtuális szemüvegbe.

A HTC végső magyarországi áráról még nincs pontos információ, de 280.000 Ft körül fog alakulni.

Megrendelem Feliratkozom a hírlevélre
Samsung Gear VR

Samsung Gear VR

A Gear VR a Samsung és az Oculus közös fejlesztése és egy harmadik utat képez a virtuális technológiákban. Samsung okostelefonodat (Note5, S6, S7, S7 Edge) a Gear VR-ba kell helyezni és már kezdődhet is a kaland!

A képalkotásért tehát a telefonod vagy a phableted lesz a felelős, de mivel itt igazi csúcstechnológiás készülékekről beszélünk ez nem akadály. Sőt! A Samsung tűpontos AMOLED kijelzői olyan káprázatos képet adnak magas felbontás mellett, hogy valóban egy új, de mégis ismerős világba kerülsz.

A fejed mozgását a szemüvegbe épített szuper pontos giroszenzorok érzékelik, és ügyelnek arra, hogy pontosan az a látvány táruljon eléd, amire csak kíváncsi vagy. A Gear oldalára helyezett interfésszel kényelmesen tudsz akár egy ujjal is bármilyen alkalmazást kezelni. A dioptria pedig egy mozdulattal állítható, hogy mindig éles legyen a kép. A Samsung termékével 360 fokban készült természetfilmek lenyűgöző világát élvezheted.

Érdemes egy jó headset-tel használni, mert Az Oculus Cinema alkalmazással lélegzetelállító koncerteken vehetsz olyan különleges helyszínen, mint a Hold. Az egyedülálló kiber előadások pedig interaktív szórakozást ígérnek, ahol te is részt veszel a történésekben. A Gear VR előremutató megoldásaival és szemtelenül olcsó árával csábít a virtuális élményekre.

Rendeld meg most a Gear VR-t mindössze 39.999 Ft-ért!

Megrendelem Feliratkozom a hírlevélre
Samsung Gear VR
Oculus Rift