img

Xbox & Bethesda Games Showcase összefoglaló

A konzolgyártók közül elsőként a Microsoft mutatta be a közeli, illetve a nem annyira közeli jövő Xbox játékait, köztük jó néhány új, exkluzív és Game Pass címmel.

Lezajlott az idei E3 egyik legjobban várt előadása, az Xbox & Bethesda játékbemutató, amin a Microsoft mutatta meg, hogyan képzeli az Xbox és a Game Pass jövőjét. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy rengeteg játék érkezik, sokuk az első naptól Game Pass-ban is elérhető lesz, a legkisebb produkcióktól a fotorealisztikus „AAA” darabokig. Végre megjelenési dátumot kapott a konzolos Microsoft Flight Simulator, bemutatkozott a Forza Horizon 5, és rövid pillantást vethettünk a Bethesda következő nagy dobására, a Starfield-re is.

Nézzük a bejelentéseket és a legfontosabb videókat röviden.

A Microsoft (pontosabban a Bethesda) rögtön belecsapott a lecsóba, és megmutatták az első pillanatokat a készülő, nagyszabású sci-fi szerepjátékból, a Starfieldből. A következő generációs Creation Engine meggyőző látványt produkál, a játékra viszont még sokat kell várni: 2022. november 11-én érkezik, Xbox exkluzívként.

Világűrből a Zónába: hosszú gameplay bemutatót kaptunk a S.T.A.L.K.E.R. 2-ből, amely egy hatalmas, gyönyörű nyílt világú FPS lesz elképesztően szép grafikával, 4K felbontással, raytracing technikával, és a fejlesztők szerint hihetetlen mennyiségű tartalommal. A várakozás itt is adott, 2022. április 28-án léphetünk be a sugárzó helyszínre.

Az Avalanche Studios (Just Cause, Mad Max) egy Xbox exkluzív játékot fejleszt, amely egy kooperatív nyílt világú kaland lesz. A Contraband című projektről sajnos nem tudtunk meg többet, egy nagyon rövid kedvcsinálót viszont kaptunk hozzá.

Jack Sparrow kapitány és a Karib-tenger Kalózai vendégeskednek a Sea of Thieves-ben, június 22-től – természetesen ez is ingyenes frissítés lesz a Rare népszerű kalózos játékához.

Battlefield 2042 gameplay-t kaptunk végre, sok visszaszámlálás és kedvcsinálás után. Hogy kaotikus akcióra számíthatunk a 128 fős multiplayer csatákban, az nem kifejezés. Totális háború, természeti katasztrófák, és gyakorlatilag vég nélküli lövöldözés várja a virtuális katonákat. Íme, a gameplay.

Végre megjelenési dátumot kapott a Double Fine régóta készülő platformere, a Psychonauts 2. A sokak által várt produkció augusztus 25-én jelenik meg, a legújabb videó alapján pedig egy, az elődhöz hasonlóan őrült kalandra számíthatunk, jó adag humorral.

Hosszú csend után ismét életjelet adott magáról a Halo Infinite. A 343 Industries lövöldözős játéka Master Chief kalandjának következő fejezete, ám a mostani műsorban az ingyenes multiplayer rész kapta a nagyobb figyelmet, amelyet Xbox Series X|S konzolokon akár 120 fps-sel is játszhatunk majd. Megjelenési dátumunk sajnos továbbra sincs, a játék „az ünnepi szezonban” érkezik.

Kisebb meglepetés volt a show-n, hogy bejelentették: folytatást kap az Asobo Studio gyönyörű kalandjátéka, a Plague Tale, amelynek Requiem alcímű második része valamikor 2022-ben várható.

Újabb gameplay bemutatót kapott a Far Cry 6, ezúttal kifejezetten az Xbox Series X változatot csodálhatjuk meg, amely 4K 60 fps-ben fut – nem rossz teljesítmény egy látványos, nyílt világú lövöldözős játékról. Megjelenés: 2021. október 7-én.

Szépen formálódik az Age of Empires IV is – a Microsoft kizárólag PC-re készülő valós idejű stratégiai játéka idén október 28-án jelenik meg, a legújabb trailer pedig egy valóban gyönyörű, látványos produkciót mutat be, érdemes egy pillantást vetni rá.

Újabb meglepetés, amire talán lehetett számítani, mindenesetre kellemes színfoltja volt a műsornak. Az Obsidian Entertainment már dolgozik a The Outer Worlds 2-n, ami immár Xbox exkluzív játék lesz, lévén a Microsofthoz kerültek a sorozat jogai. Egy még szebb, még nagyobb, és remélhetőleg még viccesebb sci-fi kalandra számíthatunk – de hogy mikor, az sajnos egyelőre rejtély.

Hamarosan a konzolos játékosok is felszállhatnak a levegőbe, és felfedezhetik a világot úgy, ahogyan még soha. Július 27-én jelenik meg Xbox Series X|S-re a Microsoft Flight Simulator, minden idők legszebb és legambiciózusabb repülőgép-szimulátora. Az örömteli bejelentés mellé egy meglepetés is társult: valamikor idén ősszel ingyenes Top Gun: Maverick kiegészítőt kap a játék, benne repülőgép anyahajókkal és iszonyú menő vadászgépekkel.

Gyengén őrzött titok volt, hogy érkezik a Forza Horizon 5, a nyílt világú autós játékot meg is mutatták nekünk a Microsoft műsorában. Az új epizód kihasználja az újgenerációs Xbox konzolok erejét, így gyakorlatilag fotorealisztikus grafikával bír. A helyszín Mexikó, ahol nagyobb játéktér, változatosabb környezetek és több őrült kihívás vár, mint valaha. Újdonság a teljes szabadságot nyújtó pályaszerkesztő, és új játékmódokat is kapunk.



Végezetül egy újabb, eddig nem ismert Bethesda produkcióról hullott le a lepel. Az Arkane Studios (Dishonored, Prey) már dolgozik a következő játékán, ami egy kooperatív lövöldözős anyag, természetfeletti elemekkel – persze az Arkane-ra jellemző karikaturista stílussal és humorral. A Redfall 2022 nyarán jelenik meg, Xbox konzol exkluzívként.

A fenti bejelentések mellett a Microsoft természetesen komoly hangsúlyt helyezett az Xbox Game Pass-ra is. A saját exkluzív címek mellett olyan játékok érkeznek a havidíjas játékbérlet szolgáltatásba, mint a Yakuza: Like a Dragon (már mától), a Hades, az Euyiden Chronicle, a Twelve Minutes, és még egy csomó kisebb-nagyobb produkció. Unatkozni tehát biztosan nem fogunk!



További tartalom betöltése.