img

Valkyria Chronicles 4 – Háborús stratégia Japánból

A Sega legendás stratégiai játéksorozata hosszú idő után számozott epizóddal tért vissza, a műfaj rajongói az egyik legjobb ilyen jellegű játéknak örülhetnek!

Szeptember 25-től elérhető a Valkyria Chronicles 4, amely a japán Sega híres stratégiai sorozatának legújabb és eddigi legjobb epizódja. Több kézikonzolos és mellékszálas kitérő után ugyanis a fejlesztők visszatértek a gyökerekhez, megalkotva a különleges széria legszebb, legtartalmasabb, és játékmenetben legerősebb darabját.

A Valkyria Chronicles 4 továbbra is egy második világháborús univerzumban játszódik, de ebben keveredik az anime stílus és a fantázia is. A kontinens továbbra is lángokban áll, a mi feladatunk pedig az E Csapat (Squad E) vezetése a Föderáció oldalán. Claude Wallace parancsnok és gyerekkori barátai próbálják megfordítani a háború menetét, csakhogy ehhez a metszően hideg téllel, a birodalmi katonákkal, és a Valkűr isteni erejével is meg kell küzdeniük. A játék egy mély, igen személyes történetet mesél el a főszereplők szemszögéből, miközben összetett és komoly kihívást jelentő stratégiai harcrendszert is kínál.

Az új epizódban visszatér a Blitz harcrendszer, amely a legelső rész alapjaira épül. Karaktereinkkel és páncélosunkkal csak meghatározott keretek között mozoghatunk, és mindenki csak adott támadások és feladatok elvégzésére képes. Nagyon fontos, hogy átlássuk a harcteret, az ellenfelek elhelyezkedését, és megfelelően tervezzük a következő mozdulatokat. A harc körökre osztott, így van idő gondolkodni. Újdonság a gránátosok megjelenése, akik a fedezék mögé bújt gyalogosokat, vagy akár harckocsikat is támadhatnak. A Valkyria Chronicles 4 nagyobb és hosszabb csatákat kínál, mint valaha.

Mindezek mellett pedig a profi szinkron és a CANVAS grafikus motor gondoskodik a profi körítésről. A játék grafikája olyan, mintha egy anime festményt látnánk mozgásban! A különleges játékmenet így párosul a gyönyörű grafikával. Természetesen elérhető PS4 Pro és Xbox One X támogatás is, ezeken a konzolokon nagyobb felbontásban élvezhető a kaland.

Valkyria rajongók lecsaphatnak a különleges Memoirs from Battle Editionre is, amely egy gyönyörű tank modellt, egy művészeti albumot, és két extra mellékküldetést is tartalmaz, mindezt lenyűgöző csomagolásban. Ideális választás lehet minden stratégia, tank- és Sega rajongónak! A Valkyria Chronicles már kapható PS4, Xbox One és Nintendo Switch platformokra.



További tartalom betöltése.