img

Summer Game Fest: Kickoff Live összefoglaló

A nyári játékszezon első napján sok kisebb-nagyobb bejelentés mellett végre a From Software rég várt kalandjátéka, az Elden Ring is bemutatkozott.

Geoff Keighley vezetésével – a tavalyi évhez hasonlóan – kezdetét vette a Summer Game Fest, amelynek első adása egy amolyan elő-E3-nak számított. Több, mint másfél órán át élvezhettünk videójátékos bejelentéseket, trailereket, híreket és zenéket. Azok számára, akik lemaradtak az élő adásról, most összefoglaljuk a legfontosabbakat – természetesen videókkal.

A sort a 2K Games és a Gearbox Software új játéka, a Tiny Tina’s Wonderlands nyitotta, amely a népszerű Borderlands sorozat mellékszálaként egy őrülten szórakoztató lövöldözős játéknak tűnik. A 2022 elején érkező játékban a Sárkány Nagyurat kell majd legyőzni, lőfegyverekkel vagy kardokkal, de leginkább mindkettővel.

Hamarosan új kiadást kap a Death Stranding, Director’s Cut alcímmel. Az új változat az alapjáték kibővített, és PlayStation 5 konzolra optimalizált változata, még szebb grafikával és új tartalmakkal.

Nagy sikert aratott annak idején a Frontier Developments által fejlesztett Jurassic World Evolution, melynek hamarosan megérkezik a második része. Az új menedzsment játékban már a világ minden táján építkezhetünk, parkunkba pedig repülő és úszó dinoszauruszokat is telepíthetünk.

Továbbra is építkezés, ám más témakörben. Ha a kórházakat már meguntuk, akkor teremtsünk egyetemet! A Two Point Campusban épp ez a cél, természetesen sok vicces és mókás pillanatban. 2022-ben érkezik PC-re és konzolokra.

Október 22-én érkezik a The Dark Pictures Anthology harmadik epizódja, amely irakban harcoló katonák horrortörténetét meséli el. A House of Ashes rendkívül félelmetesnek és látványosnak ígérkezik, most először végre a benne szereplő szörnyeket is láthattuk.

Gyönyörű JRPG lesz a Tales of Arise, a legendás sorozat legújabb része, amely valóban új szintre emeli a látványt és a történetmesélést. A Bandai Namco szerepjátéka szeptember 10-én jelenik meg, az új trailer pedig valóban egy csodálatos világot tár elénk.

Kizárólag Nintendo Switch-re érkezik a Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, a július 9-i premier előtt pedig részletesebb bepillantást nyerhettünk a történetbe és a csodaszép grafikába, köszönhetően a játék új videójának.

Meglepően látványos grafikát vonultat fel az Evil Dead: The Game, a Saber Interactive új, kooperatív zombis akciójátéka. Lesz itt minden: túlélés, autóvezetés, közelharc és lőfegyveres akció vég nélkül. A játék a tervek szerint még idén debütál.

Végül, de nem utolsó sorban egy nagyszabású premierre is sor került. A Bandai Namco és a FROM SOFTWARE régen várt szerepjátéka, az Elden Ring is megkapta első gameplay videóját. A fantasy kaland nagyon látványos lesz, és igazán ígéretes darab a Dark Souls és a Sekiro fejlesztőitől.

Nem rossz felhozatal, és a „valódi” E3 még el sem kezdődött! Tartsatok velünk az év legnagyobb videójátékos eseményének hetében is!



További tartalom betöltése.