img

Square-Enix Summer 2021 összefoglaló

A legendás japán kiadó E3-as műsorának fókuszában a frissen bejelentett Guardians of the Galaxy, illetve a Babylon’s Fall játékok álltak, de kaptunk új bejelentést is.

Javában pörög a 2021-es E3, amelynek keretében a nagy kiadók sorra tartják meg előadásaikat. Első ízben kaphatunk bemutatót jó néhány friss fejlesztésből, érthető, hogy a japán Square-Enix sem akart kimaradni a videójátékok ünnepéből. A szokásosnál kissé rövidebb, nagyjából háromnegyed órás előadás középpontjában nem is annyira a japán produkciók, hanem inkább a nyugati újdonságok álltak.

A Square-Enix show legnagyobb figyelmet kapó produkciója a Marvel’s Guardians of the Galaxy, vagyis az új Galaxis Őrzői játék, amelyet az Eidos Montreal (Marvel’s Avengers) hoz tető alá. A látványos akciójáték ezúttal teljes egészében az egyjátékos kampányra épül, és Peter Quill-t, illetve kis csapatát követi egy vadonatúj történeten keresztül. További jó hír, hogy nem is kell rá túlságosan sokat várni, hiszen idén ősszel, október 26-án érkezik. A bejelentő trailer mellé egy hosszú gameplay ízelítőt is kaptunk.



A Bosszúállók is új taggal bővülnek hamarosan – látványos kedvcsinálót mutattak a Marvel’s Avengers Black Panther: War for Wakanda kiegészítőhöz, amely már augusztusban elérhetővé válik.

A műsor másik, kitüntetett figyelemmel kísért produkciója a Babylon’s Fall, a Square-Enix és a PlatinumGames közös vállalkozása, amely PlayStation konzolokra és PC-re készül. Egy vadonatúj, fantasy kooperatív akciójátékról van szó, amely hosszú távú támogatásra számíthat a fejlesztők és a kiadó részéről. Akárcsak a Galaxis Őrzői esetében, ebből a játékból is kaptunk egy trailert és egy játékmenet bemutatót, fejlesztői beszélgetéssel.



Felújított kiadást kap a Life is Strange, illetve előzménysorozata, a Before the Storm. A két epizodikus kalandjáték Life is Strange Remastered Collection címmel kerül kiadásra szeptember 30-án. Az újdonságok között a részletesebb grafika és arc animációk, illetve néhány átdolgozott logikai feladvány kapott helyet.

A Life is Strange: True Colors játékból is kaptunk egy játékmenet bemutatót – ez a sorozat következő része, egy vadonatúj kaland, amelynek főszereplője szó szerint látja mások érzelmi állapotát, és ezt kénytelen kihasználni egy tragikus rejtély megoldásához. A True Colors szeptember 10-én érkezik.

Végezetül egy új bejelentés: a Square-Enix és a Team Ninja összefogott egy vadonatúj Final Fantasy vízió létrehozása érdekében. A projekt a Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin címet kapta, és egy külső nézetes, látványos akciójáték, ahol a főhős magát a Káoszt próbálja elpusztítani. Az ígéretes hack ’n slash kaland valamikor 2022-ben jelenik meg.

A Square-Enix tehát most egy rövidebb, tömörebb műsorral jelentkezett, ám a bemutatott játékokból valódi gameplay-t láthatott a nagyközönség, és a megszokottnál részletesebben is megismerhettük a készülő produkciókat. Nincs más hátra, mint várni az új Square-Enix játékokat!



További tartalom betöltése.