img

Sega Mega Drive Classics – Nosztalgia 53-szor

Megjelent a Sega Mega Drive Classics, amely az elmúlt évek egyik legnagyobb retró gyűjteménye, több, mint 50 klasszikus játékkal!

Az idősebb játékosok átélték, a fiatalabbak pedig legfeljebb csak elképzelni tudják azt a varázslatos időszakot, amit az 1990-es évek eleje jelentett a videojátékok világában. Ekkoriban még egészen más volt a konzolpiac képe, mint manapság. Két japán óriás, a Nintendo és a Sega uralkodott, utóbbi cég ekkor, a „16-bites korszakban” vezette be a valaha készült legsikeresebb konzolját, a Mega Drive-ot (az Egyesült Államokban Genesisnek hívták). A fekete gép óriási siker lett, ekkor robbant a köztudatba minden idők egyik legkedveltebb videojáték-hőse, Sonic the Hedgehog, de a Mega Drive sikere és öröksége jóval túlmutat ezen az egy sorozaton.

Ezekben az években a Sega szinte bármihez nyúlt, arannyá vált. A 3D-s játékok megjelenése előtt a pixeles, 2D látványvilágú, profin animált platformereké és akciójátékoké volt a főszerep, és abban a néhány esztendőben, amit sokan ma is a játékok aranykorának tekintenek, tulajdonképpen dézsából öntötték a hasonló címeket. Egyre-másra jelentek meg az instant klasszikusok, az erősen behatárolt hardveres lehetőségek ellenére élvezetes és akkoriban gyönyörűnek számító címek jelentek meg a konzolra. A mai napig vita van (és mindig is lesz) arról, hogy vajon a Mega Drive, vagy a Super Nintendo (SNES) volt-e „jobb”, de akármerre is húz az ember szíve, az tagadhatatlan, hogy a Sega konzolja örökzöld játékkínálatot vonultatott fel abban a néhány szűk, de annál mágikusabb néhány évben.

A ma megjelent Sega Mega Drive Classics gyűjtemény összesen 53 játékot tartalmaz eredeti formájában. Bár nincs itt a konzol összes legendás húzócíme (leginkább a Disney olyan legendái hiányoznak, mint például az Aladdin vagy a Lion King), a Sega akkori kínálatának szinte összes jelentős darabja helyet kapott az új csomagban. Tételesen felsorolni kár lenne, a lényeg, hogy a Sonic, a Phantasy Star, a magyar fejlesztésű Ecco the Dolphin, a Golden Axe, a Shining Force vagy a Streets of Rage összes része jelen van, sok-sok más egyedi cím mellett. A lemezre még olyan különlegességek is rákerültek, mint a Comix Zone, a Columns, a Ristar vagy a Gunstar Heroes… Napestig lehetne sorolni, és ne feledjük, ezek a játékok ma is ugyanolyan kihívást és hosszú élményt jelentenek, mint csaknem három évtizeddel ezelőtt!

Modern funkciók is kerültek a gyűjteménybe. Bár a játékokat eredeti formájukban élvezhetjük, a gombkiosztást minden cím esetén külön testre lehet szabni, és kaptunk visszatekerés funkciót is, hogy az elrontott pillanatokért ne járjon akkora büntetés. Minden adott tehát, hogy a 16-bites generáció legjobb és legvarázslatosabb Mega Drive címeit egyben, modern konzolokon is újra átélhessük, vagy akinek kimaradt ez a csodás időszak, az vegyen egy kiadós történelem leckét.

A Sega Mega Drive Classics elérhető PS4 és Xbox One konzolokra.



További tartalom betöltése.