img

Így váltsd be digitális kódjaidat PC-n (Steam, Origin, Uplay)

A digitális játékvásárlás ma már teljesen megszokottá vált hazánkban, éppen ezért a Konzolvilág kínálatából is lehetőséged van már ilyen formában játékokat vásárolni – többek között például PC-re. Amennyiben azért nem éltél még eddig ezzel az alternatívával, mert nem tudod, hogy miként kell beváltani ezeket a digitális kódokat PC-n, akkor engedd meg, hogy segítsünk neked az alábbiakban.

Steam Logó

Amennyiben olyan digitális kódhoz jutottál hozzá, amelyet a Steam digitális áruházán kell aktiválni, akkor az első lépés az, hogy feltelepíted számítógépedre a Steam klienst, amelyet innen tudsz letölteni magadnak: http://store.steampowered.com/about/?l=hungarian

Amennyiben a telepítés és a frissítés sikeresen megtörtént, ingyen regisztrálhatod magadat a rendszerre, és ezzel máris létrehoztad a saját játékkönyvtáradat. A jövőben ebben a programban érheted majd el, innen töltheted le, sőt innen indíthatod az összes digitálisan megvásárolt játékot, melyeket a következőképpen aktiválhatsz:

  • 1. Jelentkezz be a regisztráció során megadott adataiddal a Steam programba.
  • 2. A bejelentkezés után a kliens felső részén keresd meg a Játékok menüpontot.
  • 3. Kattints rá, és a legördülő lehetőségek közül válaszd ki a Termék aktiválása a Steamen lehetőséget.
  • 4. Ezt követően fogadd el a felhasználási feltételeket.
  • 5. Végezetül pedig add meg a megvásárolt digitális kódot, amely megfelelő bevitel esetén máris feloldja számodra a játékot.

 

Steam termékaktivációs ablak

 

A terméket ezt követően a Steam könyvtárában találhatod majd meg, ahonnan elindíthatod letöltését – sok esetben ez teljesen automatikus –, majd miután a program minden szükséges fájlt letöltött, már indíthatod is a játékot.

Origin Logó

Az Origin, egy a Steamhez hasonló digitális áruház, azonban külön klienst kell letöltenünk hozzá, ha aktiválni szeretnénk az ide kapcsolódó digitális kódjainkat. Az első lépés tehát az legyen, hogy a hivatalos honlapról letöltjük (https://www.origin.com/irl/en-us/store/download) az Origin kliensét, amit feltelepítünk számítógépünkre, majd frissítjük.

Amennyiben mindez megtörtént, hozzunk létre egy ingyenes Origin fiókot – vagy a kliensen át, vagy a hivatalos honlapon –, amivel a program indítását követően bejelentkezhetünk, és elérhetjük saját játékkönyvtárunkat, ahol aktiválhatjuk és megtalálhatjuk majd a jövőben digitális termékeinket.

A termékaktiválás a következőképpen zajlik Origin-en:

  • 1. Jelentkezz be a kliensbe.
  • 2. Ezt követően a program felső részén megtalálható lehetőségek közül válaszd az Origin menüpontot.
  • 3. A legördülő lehetőségek közül kattints a Termékkód beváltására.
  • 4. A megjelenő ablakban értelemszerűen írd be a kapott kódot, ügyelve a pontosságra.
  • 5. A játékot sikeresen aktiváltad!

 

Origin termékaktivációs ablak

A lépések pontos betartásával az aktivált terméked fellelhető lesz az Origin könyvtárában, egészen pontosan a Játékaim menüpont alatt, ahol letöltésük után azonnal lehetőséged nyílik játszani velük.

Uplay Logó

A Uplay-es termékkódok aktiválása ugyanúgy történik, mint a Steam vagy az Origin esetében, ezáltal az első dolgunk, hogy letöltjük magunknak a Uplay kliensét a hivatalos honlapról. https://uplay.ubi.com/#!/hu-HU/

Amennyiben ez megtörtént, telepítsük fel a programot, és hozzunk létre egy ingyenes fiókot, aminek köszönhetően hozzáférünk saját játékkönyvtárunkhoz, illetve a Uplay által nyújtott lehetőségekhez is, így többek között ahhoz, hogy megvásárolt digitális kódunkat aktiválhassuk. Ennek a lépései a következőek:

  • 1. Telepítést és frissítést követően lépj be a Uplay kliensbe.
  • 2. Keresd meg a jobb felső sarokban található főmenüt, amit az ott megtalálható fogaskerékre kattintva érhetsz el.
  • 3. Itt válaszd ki a Termékaktiválás lehetőségét.
  • 4. A felugró ablakban add meg digitális termékkódodat, ügyelve arra, hogy minden karakter pontosan egyezzen a kapott kóddal.
  • 5. Az OK gombra való kattintás után az aktiválás megtörtént.

 

Uplay termékaktivációs ablak

A fentiek betartását követően a Uplay-en belül, a Játékok menüpont alatt már megtalálhatjuk aktivált videojátékunkat, amit a letöltés és a frissítés után azonnal el is indíthatunk majd.

 

A továbbiakban foglalkozunk majd a PlayStation-ös és az XBOX-os platformokon való termékkód aktiválással is, ha eddig nem voltál biztos a folyamat pontos menetében, figyeld az oldalunkat!



További tartalom betöltése.