img

Nintendo Direct összefoglaló

A Nintendo nem fukarkodott vadonatúj Nintendo Switch játékokkal az E3-as prezentációjában. Több ígéretes címet is láthattunk, köztük a Zelda: Breath of the Wild folytatását is.

Nintendo Switch játékokat ígért, és pontosan ezt hozott a 2021-es E3-ra készült Nintendo Direct műsor. A nagyjából negyven perces adásban számos izgalmas újdonságról hullott le a lepel, köztük vadonatúj fejlesztésekről és már megjelent játékok bővítményeiről is. Nézzük sorban, mire számíthatnak a Nintendo Switch játékosok a közeljövőben.

Töretlen népszerűségnek örvend a remekbe szabott Super Smash Bros. Ultimate játék, nem csoda, hogy időről időre új hősökkel bővül a karakterválasztéka. Most a Tekken sorozat egyik legkeményebb harcosa, Kazuya érkezik, hogy móresre tanítsa a verekedő feleket.

Nintendo Switch-re is megjelenik a Life is Strange sorozat. Először a legújabb epizód, a True Colors, majd az év későbbi részében a felújított gyűjtemény is, amely az első részt és a Before the Storm alcímű előzményjátékot tartalmazza. Az új kiadásokhoz hangulatos trailert kaptunk.

A Sega szolgáltatta a következő (nem annyira) meglepetést. Visszatér a Super Monkey Ball sorozat, méghozzá az első három játék pályáinak felújított változataival, ezeket gyúrva egy vadonatúj csomagba. A kiadvány a Banana Mania alcímet kapta, ami igencsak találó a sorozatot tekintve. Jó sok banánra, gurulásra és ügyeskedésre számíthatunk kedves majomhősünkkel a főszerepben.

Bulizni indulnak a Nintendo legismertebb szereplői – természetesen Marióról és barátairól van szó, akik a Mario Party Superstars játékban térnek vissza, jópofa minijátékokban, mindenki legnagyobb örömére. Érdemes megnézni a trailert, gyönyörű szép játékról van szó.

19 év után kapunk újra 2D-s, a hagyományos játékmenetet kínáló Metroid címet. A frissen bejelentett, és a show egyik leglátványosabb játékának számító Metroid Dread azonban kissé más lesz, mint a megszokott. Samusnak ugyanis menekülnie kell a halálos robotok elől, és különleges képességeivel kell elrejtőznie előlük, ez új hangulati elemet csempész az akciójátékba.

Nemcsak Mario, hanem örök ellenlábasa is megkapja a maga partijátékát. A WarioWare: Get It Together című játék mókás és felhőtlen kikapcsolódást ígér ötletes játékokkal és feladatokkal, egyedi vizuális stílusban.

Kizárólag Nintendo Switch-re jelenik meg az Atlus következő nagyszabású produkciója, a Shin Megami Tensei V. A szerepjáték főszereplője egy tokiói diáklány, akinek unalmas élete egy csapásra a feje tetejére áll, amikor egy alternatív világba kerül, ahol démonok és az ellenük küzdő rejtélyes harcosok várják.

A Danganronpa tíz éves történetét öleli fel a legújabb kiadás, amely négy játékot tartalmaz egyben, köztük a legújabb részt, a Danganronpa S: Ultimate Summer Campet is.

Eredetileg Wii U-ra jelent meg, az idei évben pedig Switch-re is megjelenik a Koei Tecmo Games kultikus horrorjátéka, a Fatal Frame: Maiden of Black Water. A feljavított grafika és átdolgozott irányítás mellett a remaster egy új fotó módot és extra öltözékeket is kap.

Sokan szeretik az Advance Wars játékokat, ők most különösen örülhetnek. Az első Advance Wars és az Advance Wars 2: Black Hole Rising kampányait egybe gyúrták, és az alapoktól újjáépítették, a Nintendo Switch képességeihez igazítva. Új életre kel tehát a legendás sorozat, december 3-án újra háborúba indulhatunk.

Végül, de nem utolsó sorban megkaptuk a Nintendo E3-as műsorának legnagyobb durranását. Igen, javában készül a Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatása, amelyből most egy rövid, de nagyon látványos gameplay ízelítőt kaptunk. A vállalat nem is zárhatta volna jobban a műsorát.

A Nintendo tehát hozta a formáját, és remek játékokat mutatott, amelyek többsége még az idén elkényezteti a Switch tulajdonosokat és rajongókat. 2021-ben nagyon sok izgalmas játék és kiegészítő érkezik a hordozható masinára, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Játékra fel!



További tartalom betöltése.