img

Megjelent a State of Decay 2

A mai naptól kapható Xbox One-ra a Microsoft és az Undead Labs közös zombis túlélőjátéka, elszabadul az apokalipszis!

Öt év fejlesztést követően a mai napon végre boltjaink polcaira került az Xbox One exkluzív zombis túlélőjáték, a State of Decay 2, amelyben minden játékos bebizonyíthatja, hogy boldogulna egy élőhalottakkal teli világvége-helyzetben! Az Undead Labs és a Microsoft közös produkciója egy nyílt világba helyezi a főszereplőket, ahol cél a túlélés mindenáron. Ehhez pedig nem elég zombikat ölni (már ha meg lehet őket ölni, ez örök vita tárgya). Közösséget kell kovácsolni a túlélőkből, bázist kell foglalni és fejleszteni, erőforrásokat kell gyűjteni, és gondoskodni kell minden egyes személy szükségleteiről, lelki békéjéről és védelméről.

A State of Decay 2 legalább annyira stratégiai, mint akciójáték. Nincs főhős, itt minden karakterre egyforma teher hárul. Fel kell fedezni a vidéket (ebben a részben már három, teljesen eltérő térkép közül választhatunk), folyamatosan biztosítani kell az étel-, építőanyag-, gyógyszer- és üzemanyag-ellátást, fegyvereket és járműveket kell szerezni. A zombik mindenhol ott vannak, a zaj vonzza őket (akár nagyobb hordákban is!), a vérpestis nevű fertőzés pedig a túlélőkre is veszélyt jelent.

Kis közösségünkben aztán folyamatosan döntéseket kell hoznunk. Megbetegedett az egyik társunk? Talán meg tudjuk gyógyítani, de lehet, hogy a közösség érdekében inkább sorsára kell hagynunk. Valaki összeférhetetlen a többiekkel? Száműzhetjük, de lehet, hogy később bosszút akar állni egy másik csoport élén! Ellenfeleink nem csak élőhalottak, hanem nagyon is élők lehetnek: más túlélőkkel, kisebb csoportokkal hoz össze a sors, akikkel jó esetben kereskedhetünk és segíthetünk egymásnak, rosszabb esetben viszont háború is kitörhet. Az apokalipszis nem mindenkiből csak a jót hozza ki… Mi magunk is dönthetünk minden helyzetben, csak rajtunk múlik, milyen mentalitással vezetjük a túlélők közösségét.

Ebben a játékban minden szereplőnek saját, egyedi személyisége és képességei vannak, amiket a játék összesen 1000 attribútumból állít össze. Nagy segítség lehet, ha ért valaki a gépészethez, de a generátorok a zaj miatt zombikat vonzhatnak a bázis közelébe. Építhetünk kertet, de csak akkor fejleszthetjük, ha van, aki ért a kertészkedéshez. Ha meghal az orvosunk, hiába áll ott a tábori kórház… és még nagyon sok ehhez hasonló helyzet vár a State of Decay 2-ben!

A játék végcélja megtisztítani a térképet a vérpestis fertőzéstől, és olyan embert állítani a közösség élére, aki örökségével reményt ad a világnak. De nem árt vigyázni, mert minél fontosabb szerepet tölt be valaki a közösségben, annál nagyobb csapás, ha elveszítjük! Ha egy karakter meghal, az örökre szól, nincs visszaút. Van viszont segítség: a State of Decay 2-ben négyfős online kooperatív mód is található, egymást is segíthetjük a bajban, sőt, akár a teljes játék végigjátszható ebben a módban!

Tervezés, építkezés, fejlesztés, túlélés és akció. A State of Decay 2 egy különleges játék, amely összetettségével és stratégia-központú játékmenetével visszaadja egy lehetséges zombi apokalipszis valódi élményét és hangulatát. Nem kiskorúaknak, és nem a gyenge idegzetűeknek való, fajsúlyos kaland, ami garantáltan megdolgoztatja az agytekervényeket, és megemeli a pulzusszámot is!

Keresd a State of Decay 2-t Xbox One-ra üzleteinkben!



További tartalom betöltése.