img

Megjelent a Shining Resonance Refrain

A mai naptól kapható a Sega legújabb szerepjátéka PS4, Nintendo Switch és Xbox One platformokra.

A Shining Resonance Refrain a Sega 1991 óta futó szerepjáték-sorozatának legújabb darabja. A „Shining” szériában olyan legendás játékokat láthattunk már, mint a Shining Force, a Shining the Holy Ark, és a 16 bites konzolgenerációtól mind a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek ezek a címek. A 2014-ben megjelent Shining Resonance most felújított változatot kapott, és ennek már Japánon kívül is örülhetnek a játékosok, hiszen megérkezett a játék hozzánk is, PS4-re, Switch-re és Xbox One-ra.

Astoria világát a Birodalom háborúja fenyegeti, akik ki akarják használni az egykor élt, mára kihaltnak hitt ősi sárkányok erejét. Yuma Ilvern lelkében azonban még ott él egy ilyen, sőt, a valaha élet legerősebb sárkány szelleme, ezért a Birodalom mindent megtesz, hogy elfogja őt, és kiaknázza ezt az erőt. Astoria harcosainak viszont más elképzelései vannak, így Yuma és barátai rákényszerülnek, hogy kiálljanak a szabadságért, és megküzdjenek érte akár az életük árán is.

A legújabb JRPG valós idejű harcrendszert és gyönyörű, nagyfelbontású, akár 4K grafikát kínál. Csapatunk tagjai egyedi képességekkel és varázslatokkal rendelkeznek, Yuma pedig képes harc közben sárkánnyá változni, hogy kis ideig szinte sebezhetetlen és legyőzhetetlen legyen. Erre szüksége is lesz, mert a változatos tájakon nemcsak számtalan ellenséggel, de hatalmas főellenségekkel is meg kell küzdeni. A játékban ugyancsak szerepet kap a világ felfedezése, a városokban pedig mellékküldetéseket vehetünk fel, tárgyakkal kereskedhetünk, és továbbfejleszthetjük karaktereink tudását.

További extra a játékban, hogy választható teljes angol vagy japán szinkron is (angol felirat mellett), és a felújított verzióba bekerült a Refrain játékmód is, amelyben az alapjáték főgonosza, Excella is játszható karakterré válik. Kétszeri végigjátszás tehát mindenképp ajánlott, hiszen így új nézőpontból ismerhetjük meg az eseményeket.

A huszonhét éves Shining sorozat továbbra is népszerű, és minőségi darabokkal szórakoztatja a japán szerepjátékok kedvelőit. A Shining Resonance Refrain PS4, Switch és Xbox One konzolokon érhető el üzleteinkben, 13999 forintos áron.



További tartalom betöltése.