img

Megérkezett a Dragon Ball FighterZ

Az év első nagy durranásaként befutott a japán Arc System Works legújabb verekedős játéka, amely új életre kelti a Dragon Ball univerzumot!

Igen nagy hullámokat vert a Dragon Ball FighterZ tavaly nyári bejelentése, és nem véletlenül. Az új verekedős játék szakít a korábbi Dragon Ball játékok 3D-s játékmenetével, és ezúttal egy szuperlátványos 2D-s címet kaptunk, ami mögött a japán Arc System Works csapata áll. Nekik olyan produkciókat köszönhetünk, mint a Guilty Gear és a BlazBlue sorozat, illetve a Persona 4 Arena, az előző konzolgeneráció egyik legprofibb verekedős játéka!

A Dragon Ball FighterZ felvonultatja a híres anime univerzum összes népszerű karakterét, akik kalandjait egy epikus kampányban, három nézőpontból is végigkövethetjük. A történet ott kezdődik, amikor Android 16 feléled, és egy halálos robotsereget készít. A pontos céljait nekünk kell kideríteni, de az egyjátékos kampány a hősök, a gonosztevők és az androidok szemszögéből is bemutatja az eseményeket. Összesen 24 játszható karakter van a játékba, de aki rendelkezik a Szezonbérlettel, az később még további 8 szereplőnek örülhet!

A történetnél is fontosabb maga a harcrendszer, amit az Arc System Works szakértői tökéletesre hangoltak. A hagyományos gyenge/közepes/erős támadások mellett számos speciális mozdulat is előhozható, és olyan kombók is, amik egy pillanat alatt megváltoztathatják a meccsek kimenetelét. Minden menetben 3 fős csapatok küzdenek, a három saját karakter között bármikor lehet váltani, és persze vannak különleges csapatmozgások és –támadások is. Az akció közben folyamatosan lehet gyűjteni a Sárkánygömböket – ha összejön mind a hét, akkor az a játékos, aki előbb bevisz egy kombót, személyesen Shenrontól kívánhat valamit! Például visszagyógyulhat, vagy feléleszthet egy csapattársat. A stratégiai lehetőségek szélesek, közben pedig lenyűgöző anime látványban és extrém akcióban gyönyörködhetünk!

A Dragon Ball FighterZ kihasználja az erősebb konzolok erejét is. Bár minden platformon tökéletesen sima 60 fps képfrissítéssel élvezhetjük az akciót, PS4 Pro és Xbox One X gépeken nagyobb felbontás és jobb minőségű árnyékok várják a játékosokat. A játék mindenhol csodaszép, az egyjátékos módok mellett pedig természetesen offline és online multiplayer is vár mindenkit, hogy élő emberek ellen is próbára tegye tudását.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Dragon Ball FighterZ máris az év egyik legjobb verekedős játékának tekinthető. A műfaj szerelmeseinek kötelező darab, az anime rajongóinak nem különben. Mindenki másnak pedig érdemes elgondolkodnia rajta, mert a tél derekán kevés ennél jobb ajánlatot találni!

Dragon Ball FighterZ termékeink (PC, PS4, Xbox One)



További tartalom betöltése.