img

Kipróbáltuk a HTC Vive Cosmos-t!

A HTC legfejlettebb VR headsete, a Vive Cosmos fantasztikus látványvilágot, kényelmes viseletet és elképesztő játékélményt kínál, ahogy azt a Half-Life: Alyx játékkal megtapasztalhattuk.

A HTC legfejlettebb VR headsete, a Vive Cosmos fantasztikus látványvilágot, kényelmes viseletet és elképesztő játékélményt kínál, ahogy azt a Half-Life: Alyx játékkal megtapasztalhattuk.

A HTC Vive Cosmos a virtuális valóság (VR) legmagasabb szintjét képviseli jelenleg. Az elmúlt években folyamatosan finomodott a hozzá használt technológia, így ma már kényelmes, könnyen beállítható és nagyon élvezetes alternatívát kínál a hagyományos játékok mellett.

Már beállítani is nagyon könnyű a HTC Vive Cosmos-t, hiszen nincs hozzá szükség semmilyen bázisállomásra vagy külső kamerákra. A headsetre szerelt kamerák pontosan követik a fej minden mozdulatát, a VR kontrollerek mozgását és helyzetét, úgyhogy minden játékban úgy érezhetjük, hogy tényleg ott vagyunk a kaland közepében. A Cosmos mindezt gyorsabban és pontosabban végzi, mint a korábbi változatok, a széles látószögének hála pedig minden korábbinál nagyobb szabadságot nyújt.

Ugyanez igaz a képminőségre is. A headsetben 2880x1700-as kombinált felbontásban jelennek meg a játékok, a vadonatúj LCD paneleknek köszönhetően a pixelek sűrűbben helyezkednek el, ezáltal még jobban tolerálható a 3D-s mozgás. Ha bárkinek kétsége van a látvány felől, ajánljuk a Half-Life: Alyx játékot. A Valve fejlesztése, a legendás Half-Life sorozat új VR epizódja olyan látványt produkál, és mindezt olyan fizikával és élethűséggel, amihez hasonlót még soha nem láttunk. Túlzás nélkül új etalon a VR játékok között, olyan élmény, ami miatt érdemes belépni a virtuális valóságba.

Ha játék közben mégis szükség lenne a „valódi valóságba” visszazökkenni, azt a HTC Vive Cosmos elegánsan megoldja. A headset eleje bármikor felnyitható, így a teljes szerkezet levétele nélkül visszaléphetünk a saját világunkba. Nem mintha egyébként nehézkes lenne fel- és levenni, mert modern és nagyon kényelmes viselet, bármilyen fejformához illeszkedik, és még szemüveggel is nyugodtan hordható. Mindezt fantasztikus hangzás egészíti ki a beépített fülhallgatóknak köszönhetően.

A HTC Vive Cosmos és a Half-Life: Alyx tökéletes párosnak bizonyult. A sci-fi kalandjáték a virtuális valóság minden potenciálját kihasználja, és olyan élményt nyújt, amire a hagyományos játékok nem képesek. Ezt pedig legjobban ezzel a headsettel lehet élvezni, ami könnyű és kényelmes, ráadásul a lehető legpontosabban követi minden mozdulatunkat, és nagyon egyszerűen csatlakoztatható bármilyen VR-képes PC-hez. Tényleg egy új világ, olyan, amibe minden fanatikus játékosnak érdemes belépni.



További tartalom betöltése.