img

Just Cause 4 részletek

Az év végén visszatér a Square-Enix nyílt világú akciójátéka, hogy egy újabb dél-amerikai országot tehessünk a földdel egyenlővé.

Hiába népszerű sorozat, lássuk be, hogy a Just Cause 3 sok rajongó szájában hagyott keserű szájízt. A játék maga szórakoztató volt, ám a teljesítménye (főleg konzolokon) nagyon kiforratlan és instabil volt, így a játék végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Just Cause 4, az Avalanche Studios és a Square-Enix közös játéka változtathat ezen.

Rico Rodriguez, a sorozat főhőse visszatér, a helyszín pedig ezúttal Solis, egy valóságban nem létező dél-amerikai ország, ami természetesen a hadsereg elnyomása alatt áll. Rico azonban ezúttal nem csak igazságot tesz, hanem saját múltjának sötét foltjaira is keresi a választ. A történet ezúttal nagyobb hangsúlyt kap, így érdekesebb kampányra számíthatunk. A játéktér hatalmas lesz: összesen 1024 négyzetkilométernyi térképet kapunk, amit szabadon bejárhatunk földön, vízen, levegőben.

Új képességeket is kapunk, ezek közül a legfontosabb újdonság a szárnyas ruha (Wingsuit), amellyel bármikor és bárhonnan kiugorhatunk, és a szélben vitorlázva ereszkedhetünk. Nem árt persze vigyázni: a Just Cause 4 másik fejlesztése az extrém időjárás, ami dinamikus viharokat, sőt tornádókat is jelenthet, ezek pedig lerombolnak, felkapnak és elrepítenek mindent, ami az útjukba kerül – beleértve főhősünket is. A játék időjárási viszonyait egy vadonatúj fizikai szimuláció vezérli.

Ahogy Rico ebben a barátságtalan, de gyönyörű környezetben a múltjának eredetét, és apjának nyomait keresi, szembe kerül a Fekete Kéz (Black Hand) nevű katonai szervezettel, és annak vérszomjas vezetőjével, Gabriela Moralesszel. Ez egyenes út egy minden eddiginél nagyobb háborúhoz. A játékban minden megsemmisíthető, emberek, járművek, épületek. Még pusztítóbb fegyverekre és még nagyobb robbanásokra számíthatunk, mint eddig.

A Just Cause 4 minden bizonnyal méltó folytatása lesz a sorozatnak, és van rá esély, hogy kijavíthassa az előd technikai hibáit, különösen, hogy ma már az erősebb konzolok is rendelkezésre állnak. Vajon sikerül neki? A kérdésre december 4-én kapjuk meg a választ, ekkor jelenik meg a játék PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.



További tartalom betöltése.