img

E3 2019 – Square-Enix konferencia összefoglaló

A nagy kiadók közül utolsóként a japán Square-Enix is megtartotta 2019-es E3-as konferenciáján, amin akadt egy kellemes meglepetés, de leginkább néhány igen ígéretes, jó játék.

A Square-Enix esetében igazából soha nem lehet tudni, pontosan mire számíthatunk, hiszen a kiadó a roppant erős japán gyökerek mellett komoly nyugati fejlesztőkkel és partnercégekkel is rendelkezik. A távol-keleti szigetország egyik legnagyobb videojátékos cége tehát általában mindenkinek kedvez valamivel, és nem volt ez másképp 2019-ben sem. Kaptunk néhány remek videót és bejelentést, a Final Fantasy rajongók pedig duplán örülhetnek.

Először is, vethettünk egy pillantást a People Can Fly (Bulletstorm) új játékára. Az Outriders egy háromfős kooperatív lövöldözős játék, amelyben a lőfegyverek mellett némi mágia is szerepet kap. Túl sok részletet egyelőre nem ismerünk, a CG trailer mellé egy megjelenési dátumot kaptunk: a játék 2020 nyarán érkezik.

A show leginkább várt játéka természetesen a Final Fantasy VII Remake, amelynek első epizódja rengeteg tartalmat és elképesztően szép grafikát ígér. A játék kizárólag PS4-re érkezik, méghozzá 2020. március 3-án.

Ezzel nincs vége a Final Fantasy híreknek! Hosszú várakozás után idén végre megérkezik sokak kedvence, a Final Fantasy VIII felújított kiadása is! Őszig valószínűleg várni kell rá, viszont minden platformon megjelenik. Kaptunk is hozzá egy remek kedvcsinálót.

Bemutatkozott a sokak által várt, de eddig homályba burkolózó Bosszúállók játék. A Marvel’s Avengers 2020 májusában érkezik, főszerepben Amerika Kapitány, Vasember, Fekete Özvegy, Hulk és Thor. A szuperhősöket egy baleset miatt törvényen kívül helyezik, ám amikor a világ újra válságba kerül, csak ők segíthetnek. Az akciójátékot több stúdió fejleszti egyszerre (Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Nixxes Software), így egy igazán nagyszabású produkcióra számíthatunk.

Nemsokára – idén ősszel – Nintendo Switch-en is örülhetünk a Dragon Quest XI-nek, megjelenik ugyanis a Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age Definitive Edition a Nintendo hordozható konzoljára.

Nem maradt ki a sorból a Dragon Quest Builders 2 sem. A játék már jövő hónapban megérkezik, az E3-as trailer pedig a csodálatos világot mutatja be, amiben kalandozhatunk és építkezhetünk. Megjelenés július 12-én, PS4-re.

Végezetül megtudtuk azt is, mikor várható a Code Vein, a Square-Enix sötét szerepjátéka, amely játékmenetében nemcsak a JRPG-k, hanem a Souls-játékok világát és hangulatát is megidézi. A véres kaland idén szeptember 27-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.



További tartalom betöltése.