img

E3 2019 – Milyen játékok várhatók?

Az egyik legizgalmasabb dolog az E3 előtt azt találgatni, vajon milyen játékokat láthatunk a rendezvényen. Több címről már lekerült a lepel, de így is lesz meglepetés bőven.

Videojátékos szempontból az E3 (Electronic Entertainment Expo) az év egyik legizgalmasabb időszaka. Olyan, mintha Karácsony lenne nyár elején, egy hét leforgása alatt rengeteg új játékról kapunk információkat, videókat, megjelenési dátumokat. A konferenciák időpontjai már ismertek, mindet nézhetjük élőben, de a kérdés továbbra is adott: vajon milyen játékokat láthatunk ezeken?

Az idei év néhány nagy játékát már ismerjük, ezekkel nem vártak az E3-ig. Megismertük a Borderlands 3 és a Call of Duty: Modern Warfare részleteit, és egy videó erejéig a Star Wars Jedi: Fallen Order is megmutatta magát. A Respawn által fejlesztett kalandjátékból viszont az E3-on végre valódi gameplay-t is láthatunk majd! Ezzel persze nem ér véget a tűzijáték. A CD Projekt RED például elmondta, hogy bár a Cyberpunk 2077 nem lesz kint játszható formában, a stúdió számára ez lesz minden idők legfontosabb E3 rendezvénye. Nagyon valószínű, hogy a játékból új videót láthatunk majd, és talán pontos megjelenési dátumot is kapunk hozzá.

Aztán ott lesz a Microsoft konferenciája június 9-én, pénteken este 10-től, amivel kapcsolatban a redmondiak elmondták, hogy nem kevesebb, mint 14 saját fejlesztésű játékot láthatunk majd. Vajon mik lesznek ezek? Az biztos, hogy idén érkezik az Ori and the Will of the Wisps (magyar felirattal) és a Gears 5, ezekhez megjelenési dátumokra számíthatunk. A Forza Horizon 4 második kiegészítőjét is jó eséllyel bemutatják, de mi lesz a többi? Ne feledjük, a Microsoftnak most már számos stúdiója van (Rare, inXile, Obsidian, Ninja Theory), amelyek mind új játékokon dolgoznak. A már bejelentett, de pontos részletekkel nem rendelkező játékokról is valószínűleg kapunk új információkat, úgy, mint Battletoads vagy Halo Infinite.

A külsős kiadók közül az EA nyitja a sort, tőlük a megszokott sportjátékok (FIFA, NHL, Madden) mellett biztosan szerepet kap a Battlefield V és a Star Wars Jedi: Fallen Order, akár a Dragon Age 4, de ki tudja? Talán más meglepetésekkel is készülnek. Még nagyobb titokzatosság övezi a Ubisoftot. A francia kiadó már megerősítette, hogy az élő szolgáltatásként üzemelő játékaik (For Honor, Rainbow Six, The Division 2) sok újdonságot kapnak, de mi a helyzet az új bejelentésekkel? Talán ismét látunk valamit a készülő Skull & Bones berkeiből, és a magunk részéről már nagyon örülnénk, ha Sam Fisher is visszatérne egy új Splinter Cell játékban! Természetesen jelen lesz a Ghost Recon Breakpoint is, amely szintén idén ősszel érkezik, a közönség pedig egy új Watch Dogs-nak is biztosan örülne…

Izgalmas lesz a Square-Enix E3-as tevékenységét is figyelemmel kísérni, hiszen végre bemutatják az új Marvel’s Avengers (Bosszúállók) játékot, amit mi már nagyon várunk! A Square másik rejtélyes projektje, az Outriders is feltűnik, ami egy sci-fi kalandjátéknak tűnik a Bulletstorm fejlesztőitől. A PC és a „nagy konzolok” tulajdonosai mellett a Switch játékosok is várakozással tekinthetnek az E3 elé, hiszen a Nintendo Direct adásban egész biztos, hogy exkluzív és külsős játékok egész soráról hullik majd le a lepel.

A nagy kiadók és csillogó konferenciák mellett természetesen a kisebb címek sem maradnak ki az E3-as forgatagból. Remélhetőleg új információkat és megjelenési dátumokat kapunk olyan, már rég bejelentett játékokhoz, mint a Biomutant, Code Vein, Dying Light 2, de az expón rengeteg cég, kis kiadók, független fejlesztők, és most először reflektorfénybe kerülő nagy játékok is felbukkannak majd. Az biztos, hogy a következő hét folyamán nem fogunk unatkozni, megtelnek az előrendelési naptárak, és csak kapkodjuk a fejünket a jobbnál jobb produkciók láttán. Erről szól az E3, a videojátékok ünnepe. Ünnepeljétek velünk!



További tartalom betöltése.