img

E3 2019 – Microsoft konferencia összefoglaló

Lezajlott a 2019-es Microsoft Xbox E3-as konferencia, amin rengeteg játékot, néhány meglepetést és a következő generációt is láthattuk.

Körülbelül egy óra negyven perc színtiszta Xboxról szólt a 2019-es E3 nyitánya, miután a Microsoft megtartotta szokásos évi konferenciáját. A műsorban megismerhettünk nagyon sok (összesen 60) készülő játékot, melyek idén, illetve jövőre jelennek meg Xbox One-ra. Jutott meglepetés is: senki sem gondolta volna, hogy a Microsoft visszahozza a legendás Flight Simulator sorozatot, vagy hogy a Sega Xbox One-on hozza el nyugatra a hihetetlenül népszerű Phantasy Star Online 2-t. A show-t – klasszikus Xbox stílusban – a Halo, illetve az új Xbox konzol beharangozója zárta.

Bemutatkozott a Ninja Theory új játéka. A pletykák és a szivárgások ezúttal igaznak bizonyultak – a Hellblade fejlesztőinek következő produkciója a Bleeding Edge, egy 4v4 multiplayer közelharcos játék, őrült karakterekkel és a Borderlands sorozatra hajazó stílussal. A csapat azért nem csak ezen, hanem több másik játékon is dolgozik – ezek már nyilván next-gen fejlesztések.

Megjelenési dátumot kapott az Ori and the Will of the Wisps. A Moon Studios régóta készülő, gyönyörű platformere 2020. február 11-én jelenik meg. A hír mellé új trailert is kaptunk.

PC mellett Xbox One konzolra is megjelenik a Minecraft Dungeons, minden idők egyik legsikeresebb játékának felülnézetes akció-RPG kivetülése. A játék a megszokott látványvilággal, online kooperatív lehetőséggel, és természetesen craftolással érkezik 2020 tavaszán.

Vethettünk egy pillantást a Battletoads-ra is, amely kézzel rajzolt, teljesen 2D-s verekedős játékként éled újjá. Hogy pontosan mikor, azt egyelőre homály fedi.

Az Xbox E3 show egyik meglepetése, és mindenképp fénypontja a legendás Flight Simulator visszatérése volt. Az új repülőgép-szimulátor elképesztően néz ki, műholdas felvételek és a Microsoft Azure felhő technológiájával hozták létre, és a kis repülőktől a nagy utasszállítókig mindent vezethetünk majd benne. Jó hír, hogy PC mellett Xbox One-ra is jön, rossz viszont, hogy erre egészen 2020 tavaszáig várnunk kell.

Különleges, háromfős kooperatív móddal gazdagodik a Gears 5. Az Escape mód lényege, hogy be kell jutni a sáskák területére, ott elhelyezni egy bombát, majd kimenekülni onnan. Mindezt egyszerűbb leírni, mint megtenni – a nagyszabású kampány, az online multiplayer és a Horda mód mellett tehát egy újabb pillért kap a The Coalition akciójátéka. Megjelenés 2019. szeptember 10-én.

Nyakunkon a Forza Horizon 4 második kiegészítője is, amely – meglepetés – egy LEGO világba visz el bennünket, hogy LEGO kockákból kirakott autókkal száguldozzunk a valódiak mellett. Új terület, új látványvilág és új kihívások, mindez már a jövő héten, június 13-án.

Nem csak játékokat, hardvert is láthattunk az E3-on. A Microsoft bemutatta a második generációs Xbox Elite kontrollert, amely több újdonsággal is rendelkezik. Állítható az analóg karok feszessége, a ravaszok több ponton rögzíthetők, és három irányítási profil tölthető fel rá. Maga a kontroller jobb anyagokból készül, a teljes markolata gumírozott, van benne Bluetooth, és ebben már beépített akkumulátor van, amely akár 40 óra játékidőt is kibír. Mellesleg bitang jól néz ki.

A show végszava természetesen a következő generációé volt. Hivatalosan is jövő ősszel érkezik a következő Xbox konzol, amely jelenleg Project Scarlett névre hallgat. Az új generáció ígérete, hogy eltünteti a hosszas töltési időket, mindennél gyorsabb SSD lesz benne, GDDR6 memória, Zen 2 architektúrájú CPU és Navi GPU. A Scarlett négyszer erősebb lesz az Xbox One X-nél, és rendelkezni fog 8K, illetve akár 120 fps támogatással is, vagyis a játékok számára a határ a csillagos ég. Az új gép teljesen visszafelé kompatibilis lesz, így négy Xbox generáció játékait játszhatjuk rajta.

Milyen játékkal jelenjen meg az új Xbox? Természetesen Halo-val. A Halo Infinite új trailert kapott, a 343 Industries játéka 2020 őszén jelenik meg, a next-gen Xbox egyik nyitócíme lesz (de minden bizonnyal Xbox One-ra is megjelenik).

Csatlakozott az Xbox Game Studios kötelékébe egy újabb stúdió, mégpedig a Tim Schafer vezette Double Fine. És természetesen rengeteg indie játék érkezik az ID@Xbox program keretén belül, a Sega pedig Xbox One-ra hozza el a legendás Phantasy Star Online 2-t. Azt idén is megállapíthatjuk, hogy unatkozni nem fogunk, a Microsoft pedig többet költ, és jobban benne van a játékok világában, mint valaha. 2020-ban pedig már a következő generációé lesz a színpad.



További tartalom betöltése.