img

E3 2019 – Dying Light 2 részletek

Jövő tavasszal visszatér a zombivadászat, egy még nagyobb, még több lehetőséggel teli városban. Megkaptuk az első információkat a Techland játékáról.

Nagyon sokan szerették a Techland által fejlesztett, nyílt világú zombis játékot, a Dying Light-ot, amelynek 2020 tavaszán érkezik a folytatása, a Dying Light 2 (pontos megjelenési dátumunk sajnos egyelőre nincs). A második rész az előd alapjaira építkezik, de jelentősen kibővíti azt.

A Dying Light 2 városa nyugatabbra fekszik az első résznél, a térkép pedig négyszer akkora. A játéktér bejárásához új képességeket, parkour mozdulatokat is kapunk, illetve lesznek járművek is. Természetesen minden dinamikus. Nappal főleg az emberek, éjjel viszont a zombik jelentik a legnagyobb veszélyt. A nagyszabású egyjátékos kampányban új szereplőkkel találkozhatunk, és néhány komoly döntést is meg kell majd hoznunk.

A pusztuló város falai között több frakció küzd a hatalomért és az irányításért, így a játék főhőseként rajtunk múlik, kinek mikor segítünk, tetteink pedig kihatnak a történet alakulására is. Taktikusabbá válik a harc – folyamatosan figyelni kell az ellenfelek mozgását, és támadásaikra megfelelően kell reagálni. A közelharc mellett lőfegyverek is lesznek, de ebben a világvége utáni városban legjobb szövetségesünk a két kezünk, illetve minden olyan tárgy, amivel ütni lehet. Visszatérnek a Sötét Zónák is (Dark Area), amelyek a legfélelmetesebb, leghalálosabb területek, persze a legjobb jutalmakat is itt szerezhetjük meg. A Dying Light 2 tehát látszólag sikerrel épít majd az első rész legjobb tulajdonságaira.

Nem muszáj egyedül szembeszállni a zombi apokalipszissel – a Dying Light 2-ben négyfős online kooperatív mód is lesz, így közösen is lehet harcolni és döntéseket hozni a történetben.

Minden esély megvan rá, hogy a Dying Light 2 a jövő év egyik legjobb játéka legyen, így mindenképp érdemes szem előtt tartani! A Techland játéka tehát 2020 tavaszán jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.



További tartalom betöltése.