img

Dark Souls Remastered – Visszatért egy legenda

Hét év után minden eddiginél szebb formában játszhatunk a From Software legendás kalandjátékával. Megérkezett a Dark Souls Remastered.

2011-ben túlzás nélkül megrengette a játékosközönséget a Dark Souls érkezése. A japán From Software, a korábbi, csak PS3-ra elérhető Demon’s Souls alapjaira építkezve egy új, multiplatform kalandot adott ki a kezéből, amely minden várakozást felülmúlt. Lordran sötét világa egyszer és mindenkorra meghódította a játékosokat, a Dark Souls egyszerre volt elképesztően hangulatos, és hihetetlenül nehéz. A nehézség mögött azonban okos, tökéletesre csiszolt játékmenet rejtőzött, vagyis a szitkozódások és az eldobált kontrollerek ellenére sokan belemerültek, és csakazértis legyőzték a sebezhetetlennek tűnő főellenségeket.

A Dark Souls-nak ez lett az igazi védjegye, és tulajdonképpen az öröksége is. A 2011-es eredeti bebizonyította, hogy a legnehezebb játékok is lehetnek élvezetesek, és a közönségnek van igénye a kihívásra. A játék sikere egész műfajt indított útjára, sokan próbálkoztak „Souls-like” játékok fejlesztésével, több-kevesebb sikerrel. Ez a játékstílus egyébként olyan, egyébként remek címek megszületéséhez is vezetett, mint például a Lords of the Fallen vagy a The Surge, de voltak, akik 2D-s játékmenettel, vagy épp felülnézetes akció-szerepjátékba oltva próbálkoztak ezzel a stílussal. A Dark Souls hatása a mai napig érezhető a játékok világán.

Éppen ezért nagyon üdvözlendő, hogy hét év után felújított kiadást kapott ez a klasszikus! Extrákat ugyan ne várjunk tőle – nincsenek benne új pályák, ellenségek vagy fegyverek, nem láthatunk kulisszák mögötti videókat a fejlesztésről. Az alapjátékot kapjuk vissza, azt viszont minden eddiginél szebb formában. 1080p (PS4 Prón és Xbox One X-en 4K) felbontást és 60 fps képfrissítést kapunk ez utóbbi pedig a játékmenetre is jótékony hatással van. Az élesebb kép, a simább játékmenet, a szebb textúrák és a helyenként javított bevilágítás a lehető legjobb formában tünetei fel ezt az örökzöld klasszikust.

A Dark Souls Remastered május 25-től elérhető PS4-re és Xbox One-ra, de lesz belőle Nintendo Switch kiadás is, ami idén nyáron várható. Akinek kimaradt, annak azért, aki játszott vele és megszerette, annak azért ajánlott vétel. Ez több, mint egyszerű játék. Ez egy darabka történelem.



További tartalom betöltése.