img

Burnout Paradise Remastered nosztalgia

Megjelent a Burnout Paradise Remastered, a Criterion játéka pedig nagyon sok játékosban kelt majd kellemes emlékeket, csak épp jóval modernebb köntösben.

A mai naptól érhető el PS4-re és Xbox One-ra a Criterion és az EA 2008-as autós játéka, a Burnout Paradise felújított verziója. A nyílt világú árkád autós játékot sokan a Burnout sorozat legjobbjának tartják. Valódi evolúció volt ez, amely a zárt pályás versengést először vitte ki a nyílt utcákra – és Paradise City ezután sosem volt a régi.

2008 még az az időszak volt, amikor az árkád autós játékok szép számmal jelentek meg konzolokra, és mindig lehetett számolni valami bolondos, őrült versenyes címmel. Ebből a mezőnyből is kiemelkedett azonban a Criterion alkotása, ami a nyílt várost nem egyszerű díszletként használta, hanem a versenyek szerves részévé tette. Óriási ugratók, széttörhető óriásplakátok és más tereptárgyak, levágások, alternatív útvonalak és megannyi más ötlet, amik azóta alapját képezik sok nyílt világú játéknak, autósnak és másoknak egyaránt.

Alex Ward kreatív igazgató szerint a Burnout Paradise valóban újgenerációs versenyjátéknak számított, dinamikus napszakokkal, ezáltal folyton változó körülményekkel. A korábbi játékok „Crash” módja, ami hatalmas karambolokra és látványos járműpusztításra adott lehetőséget, ebben a címben már alappillér, amit bárhol, bármikor előhozhatunk, és lassított felvételben gyönyörködhetünk az összetörő járművek látványában. Ezt a lehetőséget itt Showtime néven találjuk. De fejlődött a grafika, az irányítás, és valós időben válthatunk színt, vagy javíthatjuk meg az autókat, ehhez csak a megfelelő helyeken kell áthajtani – akár verseny közben is!

Ez a szabadság akkoriban példátlannak számított, a gyors, tükörsima játékmenet és grafika pedig csak hab volt a tortán. Ezt kapják vissza mától a rajongók, akik a Remastered változatot PS4 és Xbox One konzolokon 1080p/60 fps-ben, PS4 Prón és Xbox One X-en pedig 4K/60 fps-ben élvezhetik! A csúcs képminőség mellé magasabb felbontású textúrák is társulnak, így ez a Burnout Paradise definitív kiadása. Annál is inkább, mert a kedvező áron kapható játék tartalmazza az összes DLC-t is, ami az évek során megjelent hozzá. Így belekóstolhatunk a motorok, a mozifilmekből ismert néhány legendás jármű, és az alapjáték területét kiegészítő Big Surf Island világába is.

A Burnout Paradise Remastered egy már letűnt videojáték-korszak egyik legfényesebb képviselője, amit a felújított változatnak köszönhetően most nemcsak a legjobb, de legteljesebb formájában élvezhetünk újra. Visszahozza a tíz évvel ezelőtti hangulatot és akciót, így akinek akkor kimaradt (vagy akkor még túl fiatal volt hozzá, hogy játsszon), az most bepótolhatja az autós játékok történelmének ezt a kötelező fejezetét.



További tartalom betöltése.