img

Végre itt Borderlands 2

Ha érdekel minden idők legelborultabb cooperative shootere, a Borderlands 2-t semmi képpen se szalaszd el: a játékban visszatérhetsz a Pandora bolygóra, mindjárt a történet elején egy elég rázós szituációba csöppenve.

bd2_logo

A Borderlands című FPS 2009-ben zajos sikert aratott a játékvilágban - kellemes meglepetésként ért mindenkit a játék, mely újszerű játékmenettel, stílusos grafikával villantott. Legalább ezt az újdonságérzetet kapjuk a Borderlands 2-től is! A Gearbox-os srácok apait-anyait beleadtak a folytatásba, hogy stílusteremtő akciójátékuk új epizódja ismét megüsse a már egyszer elért, igen magas színvonalat

BL2_screen_hir_001

A fejlesztők a technikai kivitelezést most sem bízták a véletlenre: ismét az Unreal Engine 3 igencsak feltuningolt motorja mellett tették le a voksukat. A grafika nem csak stílusos, de szép és meglepően gyors is! A cell-shaded technika ötvözve a generáció játékainak legfrissebb grafikai bravúrjaival igazán parádés élményt biztosít vizuális érzékszerveinknek.

borderlands2_screen_hir04

Természetesen nem csak a látvány fejlődött a nagy előd óta. A történetet tekintve az előző rész után 5 évvel járuk. Pandora ura a rejtélyes diktátor, Handsome Jack, aki mindenkit száműz, aki útjában kerül, s mily meglepő: így jár az általad választott karakter is. Hosszú és izzasztó utad során számos új helyszínt fedezhetsz fel: kalandjaid a bolygó fagyos tundráin fogod megkezdeni - ide száműzött Jack.

A Pandora bolygó új dimenziói nyílnak meg előtted a Borderlands 2-ben. Ha szeretnél zöldellő mezőkön, vagy kies bányákban barangolni, most megteheted. Ráadásul új ellenfelek is életedre törnek majd: Bullymong-ok, melyek a Gorillákhoz hasonló élőlények. A Stalkerek még nagyobb veszélyt jelentenek, ha nem figyelsz - ők lesből támadnak. Nem csak a helyi fauna feni ránk fogait, de Handsome Jack robotserege is gyakran utunkat fogja állni! Minden egyes ellenfél egy kisebb főellenségnek felel meg: rá kell jönnöd támadód gyenge pontjára és kihasználnod azt.

borderlands2_screen_hir02

Új fegyverrendszer is várja a játékosokat: több milliónyi puska, pisztoly és hatalmas fegyver kerülhet kezedbe. Miért? Mert a fegyvereket szinte végtelen számú egyénre szabási lehetőséggel látták el a fejlesztők! A főbb típusok közt felbukkan savat locsoló, elektronikus, valamint tűzokádó eszköz is. A magad stílusához tudod alakítani majd, milyen fegyvert és hogyan szeretnél tuningolni. A fegyverlistára kerülnek még a gránátok is és akik igazán újdonságra vágynak, azok az idegenektől zsákmányolt tárgyakat is bevethetik az akció hevében. A 2K Games játékának a fő erőssége természetesen most is a kooperatív multiplayer, mely a ma divatos "drop-in-out" rendszert használja, így nem törik meg az akció akkor sem, ha egy játékostársunknak pl. épp ki kellett lépnie a játékból.

borderlands2_screen_hir03

Az új epizód négy új szereplőt is felvonultat - ők is a Guardian Angel-nek köszönhetik képességeiket. A főszerepben Salvador, a szexis Maya, a macsó Axton és az extravagáns Zero debutál. Így, az (akár négy fővel is játszható) kooperatív játékmódot tovább színesíti a dzsipszerű jármű használata, s természetesen osztott képernyős játékmód is választható közös kalandjaid során!

A karaktereknél egy ablakban új, fejleszthető Skill-ek jelennek meg, tovább erősítve az RPG mellékvonalat. Az üresjáratokban érdemes tanulmányoznod ezt a menüpontot - igyekezz minél jobban felkészülni a groteszk ellenfelek ellen, karakteredből a maximumot kihozva. A rengeteg újdonság az első részt ismerő játékosoknak is okoz majd meglepetéseket!

borderlands2_screen_hir01

A program szeptember 21-én jelenik meg Xbox 360-ra, Playstation 3-ra és PC-re egyaránt.

Nézzük meg részletesebben a PC-s játék gépigényét!

A Borderlands 2 futtatásához szükséges minimális gépigény: 2.4 GHz Dual Core Processzor, 2 GB RAM rendszermemória, 256 MB-os NVIDIA GeForce 8500 /ATI Radeon HD 2600 VGA, 20 GB tárhely, Windows XP SP3 operációs rendszer, DirectX 9.0c kompatibilis hangvezérlő.

borderlands2_screen_hir05

Ha azonban nem bízod a véletlenre, érdemes az ajánlott konfigurációt megcéloznod: 2.3 GHz Quad Core processzor, 2 GB memória, 512MB-os NVIDIA GeForce GTX 560 / ATI Radeon HD 5850 VGA, 20 GB szabad merevlemez terület, Windows XP SP3/Vista/Win 7 operációs rendszer DirectX 9.0c kompatibilis hangvezérlővel megtámogatva.

Vedd fel a kesztyűt Handsome Jack ellen és állj bosszút egyedül, vagy éppen társaiddal ebben a különös humorú és atmoszférájú FPS-ben.



További tartalom betöltése.