img

Bemutatták a Battlefield V-öt

Az EA és a DICE élő műsor keretében rántotta le a leplet az év egyik legjobban várt lövöldözős játékáról, a Battlefield V-ről.

Megtörtént a bejelentés, amire már nagyon sokan régóta vártak: a Battlefield sorozat visszatér a II. világháború hadszínterére, de olyan formában, amilyenben ezt a világégést még nem láthattuk. Az EA és a DICE május 23-án este élő műsort tartott, aminek keretében megismerhettük a Battlefield V (5) játékmenetét és bizonyos részleteit, és az első gameplay trailert is megkaptuk belőle. Ezek alapján nyugodtan elmondhatjuk, hogy van miért várni az új Battlefieldet!

A játékban visszatér a War Stories című egyjátékos kampány, amelyben a Battlefield 1-hez hasonlóan rövidebb, különálló történeteket játszhatunk végig. A fejlesztők hangsúlyozták, hogy a Battlefield V olyan módon mutatja be a világháborút, ahogy se játékban, se filmekben nem láthattuk még. Új helyszínekre jutunk el (például Norvégia, Észak-Franciaország vagy Észak-Afrika eddig felfedezetlen tájai), és nem szokványos karakterekkel ismerkedhetünk meg.

Ha már karakterek, belőlük a multiplayerben sem lesz hiány. A játék megtartja a Battlefield sorozatra jellemző taktikusabb játékmenetét, de ezt minden eddiginél aprólékosabb testreszabási lehetőségekkel dobja fel. Katonáinkra megannyi öltözéket, fegyver- és jármű skint, arcfestést megnyithatunk pusztán azzal, hogy játszunk. Újabb jó hír, hogy a Battlefield V-höz nem lesz semmilyen Premium Pass vagy egyéb bérlet, minden játékos minden tartalmat ingyen kap majd, illetve a kozmetikai elemeket is kizárólag játszva nyithatjuk meg, nem lesznek loot boxok.

Visszatérnek régi, klasszikus multiplayer játékmódok, de kapunk újakat is. Ilyen lesz például a Grand Operations mód, amely az előző részben megismert Operations jelentősen kibővített változata. Még nagyobb csatákra számíthatunk, amik ráadásul többfordulósak is lesznek, és egymás után több pályán zajlanak majd. További újdonság, hogy a pályák most már nem csak rombolhatók, hanem építhetők is lesznek. A lerombolt épületek helyén barikádokat emelhetünk, és géppuskafészkeket, lőállásokat alakíthatunk ki, a térképek így folyamatosan alakulnak, ahogy a csaták menete is.

A grandiózus Tides of War mód egyfajta szolgáltatásként fog működni: néhány havonta ingyenes kiegészítők érkeznek, amik új helyekre, a világháború új fejezeteibe kalauzolja el a játékosokat, így nagyon hosszú időn át élvezhetjük majd ezt a hatalmas multiplayer élményt!

Mindemellett pedig a játék szép, hihetetlenül szép! Szakítva a hagyományos ábrázolásmóddal, a Battlefield V egy élénk, színes, de élethű játék. Megújultak az animációk és a karakterek mozgása is. Jobban érezhető lesz a lendület, a fegyverek visszarúgása, a robbanások, bombák lökéshulláma pedig ellöki, vagy akár el is repíti a katonákat. A svéd fejlesztő DICE csapata azt ígéri, hogy ez lesz minden idők legélethűbb Battlefield játéka. Erre pedig minden esély megvan!

A Battlefield V október 19-én jelenik meg PC, PS4 és Xbox One platformokra. Nálunk már elő is rendelheted a játékot – ne maradj ki az év legnagyobb virtuális háborújából!



További tartalom betöltése.