img

Assassin’s Creed Odyssey részletek

A Ubisoft legjobban várt játéka végre bemutatkozott, és igen sok részletet megtudhattunk erről az epikus, ókoi görög kalandról!

Alig egy évvel a lenyűgöző Assassin’s Creed Origins után már meg is jelenik a sorozat következő része, ami egyébként már több, mint három éve készül a francia Ubisoft boszorkánykonyhájában. Az új epizód címe Assassin’s Creed Odyssey, és több ponton is újít. A fejlesztők kimondott célja, hogy végre egy teljes értékű, nyílt világú RPG-t (szerepjátékot) csináljanak a bérgyilkos-kalandból, így ebben az új játékban minden korábbinál több választási lehetőségünk lesz.

Már a játék elején választhatunk, hiszen ezúttal két főszereplő közül dönthetjük el, kit szeretnénk irányítani. Egy férfi (Alexios) és egy nő (Kassandra) indulhat kalandra az ókori Görögországban, ahol tűző napsütés, fehér sziklák, azúrkék tenger és zöldellő fák várnak! Választásaink ezzel nem érnek véget: a párbeszédeket is irányíthatjuk, ezzel hatással lehetünk a küldetések kimenetelére is. Játék közben ismét rengeteg fegyvert és felszerelést gyűjthetünk össze, karakterünk képességei pedig fokozatosan fejleszthetők. Ismét rendelkezésünkre áll egy sas segítőtárs, „akivel” felderíthetjük a terepet, és megjelölhetjük az ellenfeleket.

Az elágazó történet mellett mozgáskultúránk is fejlődik, még több harci mozdulatra és akrobatikus mutatványra számíthatunk a játékban. Némileg a játékmenet is változik, hiszen a nyílt világban barangolva fejvadászok kerülhetnek az utunkba, akik addig üldöznek, míg egyikünk meg nem hal. Nagyobb hangsúlyt kap a hajózás is, ami nem csoda, hiszen Görögország leginkább szigetekből áll. Mindent összevetve az Odyssey világa változatosabb és szebb lesz, mint amit az Origins-ben láthattunk, érdekesebb és változatosabb szereplőkkel, és még intenzívebb akcióval és lopakodással.

A spártaiak és görögök háborújába betekintést nyújtó, lenyűgözően szép Assassin’s Creed Odyssey tehát mindenkinek ajánlható lesz, aki kedvelte a tavalyi részt. A nagyszabású RPG-kaland október 5-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, és üzleteinkben természetesen már elő is rendelhető!



További tartalom betöltése.