img

PS Vita ajánló

A sikerrecept a következő: fogjuk a bevált formulát (jelen esetben ez lenne a PSP), szedjük ki belőle a felesleges dolgokat, egy kicsit csinosítsuk, majd rakjuk tele hasznos újdonságokkal - és már kész is a világszenzáció!

Mert hogy a PS Vita mellett senki nem fog szó nélkül elmenni, az is biztos!

Kapcsolódó Gamers.hu ajánló: PS Vita ajánló

Playstation Vita (PS Vita)

Megjelenés: 2012.02.22.

Joggal merül fel a kérdés, hogy mi az, amitől a PS Vita többnek-jobbnak számít az óriási népszerűségnek örvendő elődnél - lássuk, miben tudott fejlődni a Sony legújabb kézi konzolja!

Először is hardverek terén sokkal inkább emlékeztet a PlayStation 3-ra, mint a PSP-re: a négymagos processzor már önmagában elég figyelemreméltó, de az 512 MB RAM és a külön grafikai gyorsító gondoskodik róla, hogy garantáltan elálljon a lélegzetünk az első játék vagy film elindításakor. Az 5"-os OLED kijelzőn gyönyörű, magas felbontású látványvilág tárulhat szemünk elé, a játékok pedig szinte egy az egyben ugyanúgy festenek, mint a "nagytestvér" PS3 címek!

PS Vita (Wi-Fi) alapgép vásárlása a KonzolVilágban

A PSP-t sok kritika érte az egyetlen analóg kar miatt, mely nehézkessé tette például a lövöldözős játékok vagy egyes RPG-k irányítását, így a PS Vita megalkotásakor elsődleges szempont volt eme hiányosság kiküszöbölése.

A megszokott gombok mellett tehát kaptunk egy második analógot is, és a fejlesztők ennél jóval tovább mentek: az OLED kijelzőt is érintőképernyővé varázsolták, de még a konzol hátsó felülete is érintésérzékeny. Ha ezekhez még hozzáadjuk a PS Vita kameráját, a giroszkópot és a beépített mozgásérzékelőket, gyakorlatilag a fejlesztők kreativitására van bízva minden - amit el tudnak képzelni, azt a Vita segítségével meg is lehet valósítani.

PS Vita (Wi-Fi) alapgép vásárlása ajándék előrendelői csomaggal a KonzolVilágban

Hogy az internetezéssel se legyen gondunk, a PS Vita kapott egy beépített Wi-Fi-t is, mellyel pillanatok alatt csatlakozhatunk a PlayStation Network rendszerére, és új játékokat, demókat tölthetünk le vagy megküzdhetünk más játékosokkal.

A Sony gondolt azokra, akik már készítettek maguknak PSN profilt; ők ugyanúgy folytathatják a trófea-vadászatot, mintha csak PS3-ról jelentkeznének be, ezzel pedig különleges, csak a Vita-játékokban megszerezhető ritkaságokhoz juthatnak. Miután ennyit beszéltünk a technikai részletekről, térjünk rá a PS Vita Card kártyákon vásárolható játék kínálatára!


ModNation Racers: Road Trip PS Vita

Ha egy szóval kellene jellemezni a konzolra megjelenő alkotásokat, valószínűleg a "változatos" jelzőt használnánk; a verekedős játékoktól az autóversenyeken át a logikai és ügyességi címekig minden megtalálható itt.

Az autós játékok közül külön kiemelendő a ModNation Racers: Road Trip, ami a realizmus helyett a szórakoztatást helyezte az előtérbe, valamint a WipeOut 2048 is üde színfoltja a felhozatalnak futurisztikus versenyeivel. A Száguldó Cirkusz 2011-es szezonját bemutató F1 2011 már némileg komolyabb alkotás az előzőeknél, mely jóval több gyakorlást kíván meg.


Uncharted: Golden Abyss PS Vita

Az autóversenyzésnél eggyel izgalmasabb kategóriát képvisel például az Uncharted: Golden Abyss, ahol Nathan Drake újabb kalandokba keveredik, vagy a Ninja Gaiden PS Vita-ra szánt epizódja, ahol ismét elszabadul a pokol, és egyedül rajtunk múlik, hogyan vetünk véget az őrületnek.

A klasszikus verekedős játékok (mint az Ultimate Marvel vs. Capcom 3 vagy a Mortal Kombat) mellett direkt gyerekeknek szánt játékokból sem lesz hiány: a LEGO Harry Potter Years 5-7-ben megismerhetjük Harry utolsó három iskolaévét, míg a Ben 10: Galactic Racing-ben kormány mögé pattanhatunk kedvenc szuperhősünkkel.




A PS Vita már most különlegesnek számít, és nem csupán a játékok kínálata miatt: a kézi konzol hardverek terén is van annyira fejlett, hogy next-gen játékgépként emlegethessük, a különleges irányítási lehetőségek miatt pedig különlegesebbnél különlegesebb alkotások várhatók a közeljövőben is!

A megjelenéskor elérhető játékok teljes listáját a következő link-en találhatjátok meg:
PS Vita játékok - A nyitókínálat


További tartalom betöltése.